Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Színházi szerepcsere

A soproni Petőfi Színházban Götz Anna alakítja ezentúl Yvonne szerepét A különterem című színműben.
Götz Anna
A ma esti előadást már az új felállásban játsszák. A soproni Petőfi Színház idei évadjának Neil Simon-komédiája, A különterem Yvonne szerepét a premier óta Pikali Gerda játszotta. A színművésznő kisbabát vár, emiatt a továbbiakban Götz Anna váltja fel Pikali Gerdát a színpadon.

– Gyakorlatilag már „A különterem" november végi premierje előtt közölték velem, hogy számítanak a beugrásomra. Pikali Gerda ugyanis kismama, s nem fogja végigjátszani az évadot – mondta érdeklődésünkre Götz Anna. – A beugrás külön műfaj: hiányzik a hathetes intenzív próbaidőszak, amikor összeérik az előadás, így majd „menet közben" kell idomulnom a szereplőgárdához.

– Színpadi partnereimet – Tóth Enikőt, Kiss Marit, Szilágyi Tibort – jól ismerem, Incze Józseffel korábban is játszottam együtt más színházban, sőt, filmet is forgattunk – mondta Götz Anna.

Götz Anna 1985-től, diploma után egészen 2000-ig a Nemzeti Színház színművészeként, azóta szabadúszóként tevékenykedik. Jelenleg a Madách Színház hat darabjában is láthatja a közönség, emellett Szacsvay Lászlóval a Szomorú vasárnappal járja az országot. Az évek során Götz Anna rengeteg fontos és szép szerepben – többek között az István, a király, Sütő András: Advent a Hargitán, Shakespeare: V. Henrik, IV. Henrik, Márai: A kassai polgárok című, és sok más színműben – mutathatta meg tehetségét, sokoldalúságát.

Sopronban eddig egyszer lépett színpadra, még a nyolcvanas években, amikor a zalaegerszegi színtársulat vendégművészeként Lessing: A bölcs Náthánban játszott. Fiatal korában hegedült, hárfázott és fuvolázott. Tízéves ikergyermekei – Emília és Bálint – örökölték a zene szeretetét: a kislány fuvolázik, a fiú zongorázik. Férje Rubold Ödön színművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renato az új Moby Dick-lemezen

A Big Brother sztárjai, Renato és Bálint együtt töltötték az elmúlt napokat
Sopronban. Tovább olvasom