Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szilveszteri kavalkád Bécsben 14 helyszínen

Évente csaknem 700 ezer látogatót csal az osztrák fővárosba a bécsi Szilveszteri Ösvény, a Silvesterpfad.
Ilyenkor Bécs egyetlen nagy házibulivá változik át, ahol a mindenki megtalálja a számára legjobb partit: ahogy minden évben, idén is lesz osztrák pop, soul, jazz, funk és elektro, de aki keringővel köszöntené az új évet, az is jó helyen jár Bécsben.

A bécsi Szilvesteri Ösvény (Silvesterpfad) sokéves hagyománnyal rendelkezik, hiszen immáron 29 éve ez az osztrák főváros legnagyobb szabadtéri házibulija. Az egyedülálló utcabál idén már tizennégy helyszínen várja a bulizni vágyókat. A bécsi programok ezúttal is délután 2-től hajnali 2-ig tartanak és a gyerekektől kezdve a rockereken keresztül egészen az elsőbálozókig mindenki megtalálja majd amit keres.
Copyright: Stadtwienmarketing/Sebastian Toth
A Silvesterpfad legújabb attrakciója a "Szerencse utcája" a Teinfaltstraßén, ahol egy kis varázslattal, kártyavetéssel és a csillagok állásából jósolják meg, hogy kinek milyen lesz a 2019-es éve. A szilveszteri buli legfőbb helyszíne továbbra is a  Városháza előtti tér, a Rathausplatz lesz, ahol 14 órától az elmúlt ötven év legnagyobb slágereire táncolhatjuk át magunkat az új évbe. Éjfélkor pedig százezrek perdülhetnek táncra a Kék Duna keringő dallamaira, miközben egy óriási tűzijátékkal köszöntik az új évet. Január elsején pedig szokás szerint élő közvetítésben nézheti meg mindenki a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, akik ezúttal Christian Thielemann vezénylésével lépnek fel.
 
A gyermekeket idén is a Freyungnál várják kicsiknek szóló szilveszteri programokkal, a Graben pedig – mint minden évben – idén is a világ legnagyobb báltermévé alakul, ahol az elsőbálozók ingyenes táncórákat vehetnek, mielőtt belevetik magukat a szabadtéri báli forgatagba. A Stephansplatzon ugyancsak a keringő és a tánczene kapja a főszerepet. Az Am Hofon R&B és funk uralja majd a színpadot, a Löwelstraßén a soul és a house dominál, az osztrák parlament épületénél pedig az elmúlt évtizedek pop- és disco-slágereiből szemezgetnek majd a DJ-k.

A Bécsi Opera programjának csúcspontja újra A denevér című operett élő közvetítése lesz. Akinek pedig január elsején nem jut hely a Városháza előtti téren, az itt is élőben követheti majd a Bécsi Filharmonikusok és Christian Thielemann hagyományos újévi koncertjét.

Hogy ne csak a belvárosiaknak kedvezzen a program, utcabáli hangulat lesz a Práterben és az Aspern Seestadt városrészben is. Itt családi programokkal, táncórákkal és eredeti bécsi rockzenével várják a szilveszterezőket. A Práterben pedig megint egy lélegzetelállító tűzijátékkal köszöntik majd az új évet az óriáskerék mellett.

A Silvesterpfad idén saját honlapot is kapott. A www.silvesterpfad.at oldalon megtalálható a részletes program és minden fontos tudnivaló.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri futás Sopronban

Szilveszteri futás Sopronban
Hiába a szél, a délelőtti ágyból tévézésre csábító ünnepnap, Sopron sportos polgárai idén sem… Tovább olvasom