Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Szép ajándék lesz a Télkergető CD

Győr-Moson-Sopron - Nagy izgalom előzi meg a Télkergető című CD megjelenését, amelyet nemcsak a gyerekek, hanem a pedagógusok és a szülők is várnak. Az óvónők szerint hiányt is pótol a Kisalföld támogatásával készített lemez.

Ahogy ígértük, megrendelőink a Kisalföld Mikulás ajándékaként kézbe vehetik, meghallgathatják a Télkergető című CD-t, amelyen Sarkady Sándor T. Horváth József által megzenésített verseit rögzítették. A CD karácsonyra is szép ajándék lehet a gyerekeknek – sőt, a felnőtteknek is –, hiszen a versek és a dalok átívelik a Mikulástól a farsangig tartó időszakot. Azokat a heteket, hónapokat, amikor a borongós időjárás miatt egyébként is vágynak az emberek az összetartozásra. Ezt az érzést erősíti az album, amely különleges találkozása a költészetnek és a zenének.

– Már nagyon várjuk a lemezt – mondotta a soproni Kék Óvodában Ácsné Buzai Erika óvónő. – Nemcsak azért, mert a mi kicsinyeink is szerepelnek rajta, hanem azért is, mert ezek a versek és a zenéjük fantasztikus örömöt okoznak a gyerekeknek. Az együtténeklés élménye felemelő számukra. Ilyenkor boldogan csillog a szemük. Gyönyörű a versek szóhasználata és olyan kifejezéseket is megismerhetnek a gyerekek, amelyek már kikoptak a napi használatból, de kár lenne elfelejteni őket. Ezek a dalok az érzelmekre is hatnak és fejlesztik a velük született ritmusérzéküket.

A soproni Kék Óvodában mindig örömet okoz az együttes éneklés. Ácsné Buzai Erika óvónő (balra) szerint gyönyörű a versek szóhasználata. Fotó: Magasi Dávid


A harkai óvodások is nagy lelkesedéssel tanulták a verseket, a dalokat, és vettek részt a Guinness-rekord felállításában.

– A versek rövidek, ritmusosak, könnyen megjegyezhetők, a zene pedig kiteljesíti a költő szándékait – magyarázta Wildné Tóth Anita óvónő. – A mi gyermekeink korábban is ismerték Sarkady Sándor verseit, mert az egyik kolléganőm a tanítványa volt, s a füzetében ott sorakoznak egykori tanára versei. Az óvodások nagyon fogékonyak a Télkergető verseire, dalaira. A CD – amit mi is nagy szeretettel várunk – hiányt pótol, hiszen alig található a piacon ilyen magas színvonalú, a gyerekek érzelem- és értelemvilágához közel álló lemez.

Pontosítjuk a névsort
Mint arról már tájékoztattuk olvasóinkat, a CD tartalmaz majd egy kis füzetecskét, amelyben az összes résztvevő és szereplő neve szerepel. A Kisalföldben a Guinness-rekord felállítását követően már megjelent a névsor, de előfordulhat, hogy valamelyik pici nevét rosszul írtuk vagy esetleg kimaradt a névsorból. Ezért arra kérjük a pedagógusokat, hogy a sopron@kisalfold.hu címre péntekig küldjék el a pontos nevet, és hogy melyik település melyik óvodájába vagy iskolájába jár a kisgyermek.
A soproni Kék Óvodában mindig örömöt okoz az együttes éneklés. Ácsné Buzai Erika óvónő (balra) szerint gyönyörű a versek szóhasználata.Olvasóink írták

  • 3. Bódvai Ildikó 2007. november 08. 17:14
    „A Nyitólapon található "Télkergető" című hirdetésre kattintva bele lehet hallgatni a dalokba és akinek tetszik, egy e-mail elküldésével meg is rendelheti a CD-t.”
  • 2. vic 2007. november 08. 13:13
    „Én is szívesen belehallgatnék. Kívámcsian várjuk a megjelenést.”
  • 1. Pál Mária 2007. november 07. 18:12
    „Nagyon várom már a CD megjelenését, a kislányom is tanulta a megzenésített verseket az óvodában. Kár, hogy a megújult honlapon nem lehet a dalokat meghallgatni , illetve a verseket elolvasni. Jó lenne, ha a CD megjelenéséig újra letölthető lennének a versek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajtó Adrienn: Februárig Ázsiában modellkedik

Sopron–Hongkong - Bangkokból Hongkongba hívták át Hajtó Adriennt. A soproni modell ott… Tovább olvasom