Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Szemeteljünk jól! - A harmadik őszi forduló

Az STKH Sopron és Térsége környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. és portálunk közös játéban ismét találkozhatnak Zsófi nénivel, aki figyelmességével segíti a kukások munkáját.

Ő a kukások védangyala, a „Zöldnagyi". Szerinte az odafigyelés a környezetünkre nem extrateher, nem is tudja másképp csinálni. Hosszú élete során megszokta, hogy nem pazarol, megbecsüli azt, ami körülötte van és értékeli mások erőfeszítéseit, amit a közösségért tesznek. Gondolatait, véleményét nem rejti véka alá, meg is osztja a szomszédaival…Milyen hulladék helyezhető el a szelektív szigeteken?

a, Minden hulladék elhelyezhető a közterületi szelektív gyűjtőszigeteken, mert úgyis mindent kénytelenek az STKH dolgozói eltakarítani.

b, A szelektív gyűjtőszigeteken csak a szétválogatott és a megfelelő konténerbe elhelyezett hulladék helyezhető el. Csak ez használható fel később másodalapanyagként, mivel a hulladéklerakó telepen nincs mód a további válogatásra.

c, Az otthon szétválogatott hulladékot lehet elhelyezni kihelyezett bármelyik konténerbe, függetlenül attól, hogy mi van ráírva.


Beérkezési határidő: szeptember 19., hétfő. Egy e-mail címről csak egy nevezést fogadunk el.

Email cím: jatek@nyugatmagyar.hu

A helyes megfejtők között három darab 5000 forint értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki, amely a Zöld Állomás környezetbarát termékek boltjában váltható be (Sopron, Mátyás király utca 34.).

Az utalványokat postán küldjük el a nyerteseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni borvidék: az átlagosnál valamivel szerényebb mennyiségű lesz a termés

Az átlagosnál valamivel szerényebb mennyiségű, de az utóbbi két évnél sokkal jobb a szőlőtermés a… Tovább olvasom