Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Szelektív sziget készül, lomtalanítás márciustól

Sopron - ˝Hamarosan elkészül egy szelektív sziget, ahová a szelektíven gyűjtött hulladék ingyenesen helyezhető el.˝

Ismét találkoztak a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH), valamint a Sopron Holding Zrt., a polgárőrség, a rendőrség, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és számos civil szervezet alkotta hulladékkommandó képviselői. Az illegális szemétlerakás ellen összefogó szervezetek tájékoztatták egymást az elmúlt időszakban végzett munkájukról és jövőbeni terveikről egyaránt.

Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a Harkai úti hulladéklerakónál hamarosan elkészül egy szelektív sziget, ahová a szelektíven gyűjtött hulladék ingyenesen helyezhető el.

˝Tartanak az előkészületek, két hét jó időre lenne szükségünk, hogy befejezzük a munkát. Február végén vagy március elején nyithat ki a szelektív lerakó˝ – fogalmazott az ügyvezető.

Március 16-tól lomtalanítás kezdődik Sopronban. Újdonság, hogy a lakótelepeken megmaradnak ugyan a gyűjtőpontok, de a családi házas övezetekben mindenki a saját háza elé helyezheti el az év közben felhalmozódott lomot. Az STKH a tervek szerint havi bontásban tájékoztatja a lakókat arról, mikor melyik utcából szállítják el a hulladékot.

Olvasóink írták

 • 5. modernsopron 2010. február 20. 10:37
  „A Pester Lloyd honlapján olvastam, hogy mivel Németországban 80 %-ot a hulladéktól újrahasz nálnak fel (az un. "RECYCLING"), Magyarországon az a mérteke csak 15 %-a. Azért még sok a tennivaló.
  Hiányoznak a szelektív gyujtö-szígetek az egész városban. Köszegen és Szomobathelyen sokkal több van belölük. Túl kevés régi papír-üveg-plasztik konténerek vannak, a vendéglökben, lakóházakban mindent összedobja az ember.....nincsen bio-komposzt. Nincsen reklámok amelyekre odafigyelnek az emberek, hogy vigyázzanak jobban környezetünkre, városunkra. Egyszerüen MINDENKI MINDENT eldobja, és kész. De azzal nem oldjuk meg a problémát. Azzal se, hogy Sopron építi egy új hulladéklerakó ahol megint minden összedobják.
  Még messze vagyunk Európából, sajnos. Pedig 3 km Ausztriából, ami egy európászerte példányképés környezetvédö ország.
  Össze van szemetezve Magyarország, és ez a mi felelöségünk! A lomtalanítás még durvább szokásnak tartom, mert a lomot is kellene szét rakni, szelektíven gyüjteni. Mert az a sok fém, vas, régi TV-k, butorok, hová rakják? Gondolom be a földbe, ami megint károsítja környezetünk, erdöink, földünket.....
  Szerintem már be kellene vezetni az európai törvények e-területén is.”
 • 4. cickány 2010. február 17. 22:22
  „Ja,ott.”
 • 3. józanparaszt 2010. február 17. 22:20
  „A cikk szerint a Harkai úton...”
 • 2. espace72 2010. február 17. 15:02
  „Lehet tudni, hol épül a szelektív lerakó?”
 • 1. axika 2010. február 17. 13:19
  „Na végre történik valami értelmes dolog is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házhoz vitték a lisztet, a cukrot

Harka - Idén szegény sorsú családokat segít báli bevételéből a fennállásának 20. évfordulóját… Tovább olvasom