Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Székely Norbert: Cél a kupa és bajnoki cím megvédése

A reális cél az, hogy az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapat az Euroligában bejusson a legjobb tizenhat csapat közé – nyilatkozta Székely Norbert, a csapat edzője.

Az elmúlt héten kezdte meg a felkészülést az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapat. A terhelést fokozatosan növelik, amelynek maximumát szeptember közepén érik – számoltunk be portálunkon.
Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Tóth Zsombor


– Jelen pillanatban arra koncentrálunk, hogy a saját elképzeléseinket hajtsuk végre az edzéseken – mondta el Székely Norbert vezetőedző. – Más egyesülettel egyelőre nem foglalkozunk, olyan alapot szeretnénk kialakítani, amelyből aztán kinőhet a sikeres csapat. Most újabb igazolást nem tervezünk. Ám, egy-két hónap múlva, amikor már a bajnokság javában járunk, nem elképzelhetetlen, hogy külföldi játékos, játékosok érkezzenek hozzánk.

Mint megtudtuk, a fő cél, hogy megvédjék a magyar kupa és a bajnoki címeket. – Minden mérkőzést meg kell nyerni és akkor nem lesz gond – folytatta a vezetőedző. – Sopronban a felkészüléshez és a jó bajnoki szerepléshez minden feltétel adott. Az, hogy a támogatói körben megjelent az Uniqa jelentős pénzügyi biztonságot ad. Igaz, az erőviszonyokkal is tisztában kell lennünk. Hazai viszonylatban olyan csapatnak számítunk, akit legyőzni jönnek az ellenfelek. A nemzetközi színtéren, az Euroligában a legjobb tizenhat csapat kerülése jó eredmények számítana. Nem feltétlenül realitás a nyolcas döntőben való szereplés. Akkor, amikor bejutottunk a legjobb négy közé, azt mondtam: tíz évnek el kell telnie, hogy ezt a jó eredményt megismételhessük. Ez akkor sikerülne, ha minden hazai tehetséges játékos – néhány külföldivel kiegészülve – egy egyesületben kosarazna. S lássuk be, ez nehezen járható út.

Székely Norberttől, mint szövetségi kapitánytól megkérdeztük: mennyire figyeli a hazai csapatok közti játékos mozgást. Mint ismeretes a Pécs jelentősen meggyengült, az Euroliga indulási jogáról is lemondott.

– A felkészülés elején tartunk, s a bajnokság sem kezdődött el, nagyon korai még bármi konkrétumot mondani – válaszolta a sportszakember. – Természetesen az utánpótlás játékosokat is folyamatosan figyeljünk. Minden évben feltűnik egy-egy tehetség. Mint például Raksányi Krisztina, vagy éppen Szécsi Orsolya.

Olvasóink írták

  • 3. @méhecske@ 2011. szeptember 14. 17:07
    „Edzö ur sok sikert kivánok zümi”
  • 2. szabadter 2011. augusztus 10. 07:31
    „Pénzük van, játékosuk van, nagyon gyenge magyar mezőny van, sőt nekik pályájuk is van, úgy hogy minden adott a hatalmas bravúrhoz!!!”
  • 1. qqriq39 2011. augusztus 09. 06:47
    „Bajnokság,kupa,16 közé jutás - Ha számításba vesszük,hogy nincs komoly honi ellenfél,hogy a főszponzor szolíd határozottsággal terel Sopronba,hogy külföldieket tudnak vásárolni célirányosan, - akkor ezek nem célok.Nagyon hasonlít az ábra a női-audi-kézilabdára : maximális befektetés minimális eredmény - nemzetközi konstellációból szemlélve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági Világtalálkozó: 10 soproni fiatal utazik

Az öt évente megrendezésre kerülő Ifjúsági Világtalálkozó – Sydney után – idén augusztus… Tovább olvasom