Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Szedd magad Fertődön! Levendulaszüret Eszterházán

Június 19-én (kedd) megkezdődik a levendula aratása Eszterházán. Délelőtt 10 és este 6 óra között a levendula kedvelői birtokba vehetik a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjét.
Keddtől-péntekig délelőtt 10 és este 6 óra között, június 23-án (szombat) délelőtt 10 és délután 4 óra között gyűjthetik az érdeklődők Esterházy „Fényes" Miklós birtokán a levendulát. A levendulaszüretre a belépő díja 500,- forint. (Az ár tartalmazza az arató tasakot, amely a pénztárban valamint a Gyógynövénykertben is megváltható.)

„Legyél Te is virágkötő!" elnevezéssel kézműves foglalkozást is szervez az Eszterháza Központ a levendula szüret ideje alatt. Így, keddtől-péntekig délutánonként 3 és 5 óra között a Lippai János Kertészeti SZKI tanulói a Marionettszínház büféjében tartanak kreatív kézműves foglalkozást, amelyen a résztvevők különféle levendula díszeket készíthetnek. A kézműves foglalkozáson a részvétel díjtalan.
Infók
A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett. A levendulaszedés egy-egy szalaggal körbezárt, kijelölt területen megengedett, a magánjellegű fényképezés ingyenes. A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel (olló, metszőolló) szedheti. Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót lehet kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben. Levendula a virágzás függvényében a készlet erejéig, magáncélú felhasználásra, korlátozott mennyiségben gyűjthető.
A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség. Kérik készüljenek fel az időjárási körülményekre, gondoskodjanak ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek

Jövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek
Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Tovább olvasom