Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Széchenyi-gimnázium: Az őszi szünetben beköltöznek

Sopron - Az épület elkészült, az udvari munkák azonban még hátravannak a Széchenyi-gimnázium Templom utcai tömbjében. Most már bizonyos, hogy az őszi szünet ad majd alkalmat a költözésre, és novembertől már az új helyen folyik a tanítás.
Az örökségvédelmi hivatal – a szakhatóságok véleménye alapján – a napokban kiadja a használatba-vételi engedélyt, így rövidesen sor kerülhet a Széchenyi István Gimnázium visszaköltözésére a régi-új helyére, a Templom utcába. A hiánypótlások nagy részben megtörténtek, az udvar rekonstrukciója azonban még hátravan, így az tűnik bizonyosnak, hogy az őszi szünetben bonyolítják le a bútorok és felszerelések átszállítását.

– A legutóbbi bejárásra a hiánypótlások nagy része megtörtént, mindössze néhány apróság hiányzik még – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Szabó Miklós, az iskola igazgatója. – Ezeket az eredeti, október 15-i határidőre pótoljuk. Az épület tehát szinte százszázalékos készültségű, az udvaron azonban még akad munka. Az aszfaltozás, a díszkő lerakása és a sportudvar gumiborítása még nem történt meg, ezeket várhatóan az október 27-én kezdődő őszi szünetre fejezik be. A szünet így éppen alkalmas lesz arra, hogy a költözést lebonyolítsuk. Novemberben iskolánk ad otthont egy tudományos diákköri konferenciának, ezért is szükséges, hogy a szünet után már a Templom utcában folytatódjon a tanév.

Kerekes Attila főmérnök, a beruházási csoport vezetője megerősítette, hogy tartható az átadásra tervezett időpont. A hatóságok bejáráson győződtek meg a munkák elvégzéséről, és megküldték a beleegyező nyilatkozatot a használatba adásról. A főmérnök hozzátette, pótmunkaként a járda burkolatának helyreállításával szintén a kivitelező FÉSZ Zrt.-t bízták meg.

– A fiam és a lányom a Széchenyi-gimnáziumba jár – mondja Kámán Sándor, a szülői munkaközösség tagja. – Ezért minden nap téma nálunk a régi-új iskola. Nagyon várjuk már a szülőtársakkal együtt a költözést és a gyerekek is egyre nehezebben bírják a túlzsúfolt, időnként kimaradó buszjáratokat. Az összezártság miatt sajnos sokkal több a beteg a diákok és a pedagógusok között is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közjáték a Deák tér avatásán

Sopron - Kínos közjáték előzte meg a Deák tér hivatalos átadását tegnap. A polgármester nem tudta… Tovább olvasom