Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 5°C | 17°C Még több cikk.

Szálloda és klinika épül a bakterház mellé

A Baross út elején, az egykori Déli pályaudvar sarkán lévő bakterház egyelőre felemás képet mutat: egy része újravakolva, másik része felállványozva. Mint megtudtuk, ez csak átmeneti állapot: több mint egymilliárd forintos projekt kapcsolódik hozzá.

A Baross úti bakterház helyi védettséget élvező épület: egykoron szerepet játszott a vasúti közlekedésben, de aztán eljártak fölötte az évek. Jelenleg egy soproni érdekeltségekkel rendelkező vállalkozó birtokában van, aki nagy elképzelésekkel fogott a hasznosításába.

Látványterv: Az új épületkomplexumot üveghíd fogja összekapcsolni a bakterházzal, amelybe vasúti múzeumot képzeltek el
Látványterv: Az új épületkomplexumot üveghíd fogja összekapcsolni a bakterházzal, amelybe vasúti múzeumot képzeltek el.


– A bakterház közvetlen környezetében 4800 négyzetméter alapterületű egészségügyi, vendéglátó komplexum létrehozását tervezzük szállodával, szépségklinikával és étteremmel. Az újonnan építendő tömböt és a majdan vasúti múzeumként üzemelő bakterházat üveghíd fogja összekapcsolni. Ilyen módon integrált egységet alkotnak majd – fogalmazott Nagy Thomas, a bakterház és a közeli vállalkozások tulajdonosa. – A bakterház megmaradása azért fontos, hadd lássák az új generációk, ilyen épületek is a vasúti közlekedést szolgálták.

Ma még felemás képet nyújt a bakterház, ami helyi védettséget élvez.
Ma még felemás képet nyújt a bakterház, ami helyi védettséget élvez.


A vállalkozó hozzátette: másfél évvel ezelőtt előre kifizette egy szakembernek a külső felújítás költségeit, amelyek a vakolást, a színezést és a tetőcserepek rendbetételét fedezték. Sajnos még mindig nem készült el a munkával, pedig szeretné, ha az új épületegyüttes elkészültéig is kulturált képet nyújtana a bakterház a mostani elszomorító látvány helyett.

– Az új épület tervezésébe eddig hároméves munkát fektettünk. Külföldi irodánk és partnereink a vendégek igényeit mérik fel. Magyarországi és ausztriai tapasztalatokra hagyatkozva olyan családbarát létesítményt kívánunk létrehozni, amely nyolcvan-száz munkahelyet teremt.

Az építéshez szükséges engedélyeket a napokban várjuk, a bakterház sorsa tehát „sínen" van. Bízunk abban, hogy a több mint egymilliárd forintos beruházás első kapavágása még az idén megtörténhet, s azt követően bő egy év múlva nyithatunk is – nyilatkozta derűlátóan Nagy Thomas.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Dal Napja - zsirai résztvevőkkel

A tavalyi sikeres rendezvény után ismét csatlakozik a Magyar Dal Napjához a zsirai Fogyatékosok… Tovább olvasom