Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Szakmai napot tartottak a természet kincseiről

A természetről sokszínűen elnevezésű program több oldalról közelítette meg a növény- és állatvilág érdekességeit.
– Az óvodai nevelés egyik legfontosabb feladata, hogy környezettudatos szemlélet kialakításával közel hozza a kisgyermekekhez a természet kincseit és azok megóvásának lehetőségeit – hangzott el szerdán a Benedek Elek Pedagógiai Karon, az óvodapedagógus-hallgatók számára szervezett szakmai napon. „A természetről sokszínűen" elnevezésű program több oldalról közelítette meg a növény- és állatvilág érdekességeit, az óvodai színtéren is megvalósítható környezettudatos ötleteket.

A szakmai rendezvényt egy gyermekrajz-kiállítás is kísérte.
A szakmai rendezvényt egy gyermekrajz-kiállítás is kísérte.


Széll Péter nyugdíjas villamosmérnök tíz éve követi nyomon sarródi kertjének „lakóit", fényképes élménybeszámolójából egy kiskert élővilágának végtelen gazdagsága tárult fel. Sarkady Sándor költő a természet csodáit bemutató gyermekversekből hozott egy csokorra valót a több száz fős hallgatóságnak, míg Doernbrack Mária, a Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda óvónője azt a környezettudatos nevelési programot ismertette, mellyel intézményük tavaly kiérdemelte a Zöld Óvoda címet.
Végül Goda István, a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársa, a nemzeti park által megvalósított környezetnevelési programokat mutatta be. A rendezvényt egy gyermekrajz-kiállítás kísérte, ahol a gyakorlóóvodák ovisainak alkotásain keresztül szembesülhettek a felnőttek a gyermeki fantázia színezte természetközeli alkotásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épületek százain dolgozott

Hamarosan hetvenéves lesz, de most is boldogan ül a tervezőasztal mellé Szita Elemér, akit néhány… Tovább olvasom