Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Szakácskirály - A Hawaii Hírhozók nyerték el a koronát - fotók, videó

Tizenöt csapat közül a tizenöt fős Hawaii Hírhozók együttese lett a győztes a Pannománia – V. Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztiválon.

A Hotel Sopron kezdeményezésében immár ötödik alkalommal kiírt kékfrankos szakácskirály választás nemcsak a helyiek érdeklődését keltette fel. Sokan utaztak az ország megannyi részéből Sopronba, hogy részesei legyenek a látványos és szórakoztató műsorokkal kísért kulináris programkínálatnak.

Szakácskirály választás, Sopron - 09.24.


Rakaczki Katalin, az egyik főszervező szerint egyre inkább országos hírű idegenforgalmi attrakcióvá válik a rendezvény, amely a kékfrankos, illetve a nevezetes borral készített ételek népszerűsítését célozza.

Continental Band, Janicsák Veca koncert.


Idén tizenöt csapat versengett a Kékfrankos Szakácskirály címért. Ám nem pusztán a gasztronómiai tudást díjazták, hanem a tréfás feladatok és ügyességi versenyek alapján elért pontszámok is befolyásolták a végső eredmény kialakulását.A Konyha Ördögei hűségvárosi ördögpörkölttel rukkoltak elő. A csapat tagjai – soproni, keszthelyi, kaposvári és mosonmagyaróvári fiatalok – idén végeztek szakácsként a Danubius-szakképzőben. „Visszük hírét a soproni kékfrankos szakácskirály választásnak" – vallotta Gábor, Zsolt, Beáta, Nóra, Balázs és Heléna.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács elnökletével a zsűri a legjobb ételnek a G-Fish halbolt csapata harcsapaprikását találta kapros-juhtúrós házi tésztával.

Ám a pontszámok összesítése után az idei Kékfrankos Szakácskirály címet a Hawaii Hírhozók 15 fős csapata nyerte el, amely együttest munkatársaink alkották. Étekkreációjuk, a „Maikai’ono" ezüstöt érdemelt. – A kezdetek óta részt veszünk a kékfrankos szakácskirály választáson – mondta a csapatkapitány, Wallner Andrea.

– Idén annyira jól sikerült a szereplésünk, hogy a csapatot királlyá választották. Jutalmul két éjszakát tölthetünk el a rácalmási kúriaszállóban.

Olvasóink írták

  • 2. bali00004 2011. szeptember 27. 17:43
    „,,Maikai´ono" nekem ez az ételnév egyáltalán nem juttatja eszembe a kékfrankost! mi is volt ? mert az ételről egy szó nincs. zsiroskenyér, fűszoknyában? :-)) ha már megnyerték, akkor az ő ételükről pár szóban ha lehetne....”
  • 1. Asdar 2011. szeptember 26. 11:18
    „Gratula nekik! Jó volt a rendezvény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: Fizetőssé vált a soproni Szent Mihály utca

A Sopron Holding elvégezte a táblázást, fizető automata telepítését a Szent Mihály utcában, s… Tovább olvasom