Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Szabó-ikrek: Sopronból a Barátok közt-be

A soproni Németh Gergő és Norbert alakítja a Barátok közt nemrég feltűnt csínytevő ikerpárját.

A fiúk szinte csecsemőkoruk óta szokják a kamerák kereszttüzét, játszottak már Gerald Depardieu oldalán és feltűntek a 3D-s Asterix és Obelixben is.

Kilenc hónapos koruk óta szerepel kisebb nagyobb filmekben, dokumentumfilmekben a soproni Németh-ikerpár. A 12 éves Norbert és Gergő "karrierje" most új fejezetéhez érkezett: statisztaszerep helyett önálló karaktereket játszhatnak a közel tizenöt éve futó Barátok közt-sorozatban. Szerepük szerint meglehetősen komiszak, édesanyjuk azonban állítja: ugyan nem angyalok, de a való életben azért visszafogottabbak a srácok.

- Mindössze pár hónaposak lehettek, mikor egy ismerősöm megemlítette, hogy kisebb filmes és reklámszerepekre keresnek szereplőket és az ikrekre biztos nagyon "kapnának" - meséli

Krisztina, az ikrek anyukája. - Hogy őszinte legyek, nem is reméltem hogy komoly lehet a dolog, féltem hogy sok időt és pénzt vesz el a válogatásokra járkálni, de megpróbáltuk. Elég jól beindult a dolog, végül egyik reklámügynökségtől adták őket a másiknak. Akik látják a fiúkat különböző szerepekben, ajánlják másoknak és gyakoriak a megkeresések. Az utóbbi időben szinte rendszeresen hívtak bennünket, több műsorba és filmbe is bekerültek a fiúk. Statisztaként dolgoztak együtt Gerald Depardieuval és Jean Renoval, például az Asterix és Obelix-ben. De több videóklipből is ismerős lehet az arcuk a közönségnek. Nagyon szeretik a "munkát". Ha lasszóval kéne őket odavonszolnom, én biztos nem erőltetném. De látom, hogy élvezik amit csinálnak és ez a fontos.

Fotók: http://www.baratok.hu/
Fotók: http://www.baratok.hu/


A Barátok közt is egy castinggal, azaz válogatással kezdődött. Az első kör után Némethéknek azt mondták a filmesek, várjanak türelemmel, majd jelentkeznek. A második körre - valamelyikük betegsége miatt - nem is tudtak elmenni, de a harmadik válogató előtt már a "stúdióból" keresték meg őket. - Nem voltunk biztosak abban hogy sikerül, hiszen még nem lehetett tudni, milyenek is pontosan a keresett karakterek - meséli Gergő és Norbert.

- Decemberben hívtak fel minket a jó hírrel, januárban pedig el is kezdődhetett a "munka", azóta forgathatunk. Kicsit féltünk, hogy nehéz lesz betanulni a szöveget, mert annyira nem vagyunk "magolósok", de úgy tűnik sikerül. Egy óra elég is szokott lenni a szereptanulásra. A szöveget mindig édesanyjukkal közösen gyakorolják be, ő "játssza" az éppen partner szerepet.A munka, bár elég "húzós" tetszik a fiúknak. Előfordul, hogy hajnalban kelnek, hogy délelőttre már fenn legyenek Budapesten, a Barátok Közt stúdiójában. - Forgatás előtt még átnézzük és összemondjuk a szerepet a többi színésszel. A felvétel előtt még van egy "szárazpróba", amikor már mindennek olajozottan kell mennie, de még nem vész ha valaki elszúr valamit. Aztán ha minden összeállt, foroghat a kamera - mondják a március óta képernyőn levő fiúk.

A szerep szerint meglehetősen komisz Norbi és Gergő - bár nincsenek magatartásbeli problémáik - az életben sem vetik meg a csínytevést. Anyukájuk szerint minden gyerek vágyik arra, hogy néha kibújhasson a bőréből - ő ebben nem korlátozza őket. Szerencsére maguk is érzik, hol a határ. - Nagyon örültem, hogy ilyen karaktereket kell eljátszani, mert nem áll távol tőlem a vásott kölökség - mondja Gergő. Kettejük közül valójában ő hasonlít jobban a Szabó-fiúkra. Azért hozzáteszi, az életben sosem ijesztgetne idős néniket kólásüvegbe tett "felrobbanó" mentolos cukorkával.A srácokat sokan megismerik, ők pedig mostanra már kezdik megszokni a népszerűséget. Beszélgetésünk alatt is többen odajönnek hozzájuk, közös fényképet csinálnának, aláírást kérnek. - A suliban a negyedikesek például csoportosan jönnek, szerencsére a lányok is. Autogramot kérnek, mi pedig szívesen adunk. Egyébként előzetesen nem is dicsekedtünk el, hogy bekerülünk a műsorba, de persze hamar kitudódott hiszen a suliból mindenki nézi.

Bár a hét több napját is forgatással töltik, Norbi és Gergő azért "hivatalosan" még iskolás. Nem lettek magántanulók, megpróbálják összeegyeztetni a munkát a tanulással.

- Az iskolában (Petőfi-iskola) anyunak kérvényt kellett beadnia, hogy engedélyezzék a "lógást". Szerencsénkre ebben partner volt a suli is. Az alapjegyeknek meg kell lenniük, hogy az év végi osztályzatokat megkaphassuk. Elég sokat tanulunk Budapesten és az oda- vissza úton is. Most pedig az Egri csillagokat kell olvasnunk. Nemsokára nyári szünet, addig már guggolva is kibírjuk - mosolyognak össze. Sok barátjuk van, de egy fiúval különösen jól megvannak. Ő sokat segít, online küldi a leckét minden nap.Március vége óta van képernyőn a Szabó-ikerpár. Ha visszanézik magukat, a fiúknak azért az első hét adásai nem tetszenek maradéktalanul. - Elég görcsös volt a kezdet, de úgy érezzük, sokat fejlődtünk. Bele kellett rázódni a forgatásba. Anya vagy apa bejöhetne a stúdióba, de mi annyira nem szeretnénk ezt és szerencsére ők sem ragaszkodnak hozzá. Nem akarnak zavarni. Elég az is, hogy az aulában van monitor, azon keresztül nézhetnek minket.

Egyelőre nem tudják meddig lesznek képernyőn, de bíznak benne hogy tartósan megmarad a karakterük a sorozatban. - Meglátjuk mit hoz a jövő, elsősorban minden a történet alakulásán múlik - mondja az anyuka. – Azt is gondoljuk, hogy a karakterek sorsa visszajelzés függvénye is. Ők sajnos nem feltétlenül a "szimpatikus" kategóriába tartoznak ezzel a folyton más orra alá borsot törő személyiséggel, viszont cserébe színt visznek a Mátyás király tér falai közé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth: törvényesen zajlott le a trafikpályázat Sopronban

Állításaival Kalmár István, az MSZP helyi politikusa mások becsületével játszik – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tóth Éva (Fidesz-KDNP). Tovább olvasom