Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Szabad az átjárás a Tűztorony kapuján át - fotók

Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet a Tűztorony hivatalos átadásán, december 14-én, a Hűség napján.

Szerdától újra át lehet sétálni a Tűztorony alatt, Fodor Tamás polgármester és Kóbor Csaba, a kivitelező cég ügyvezetője elbontotta a záró kerítést.
Fodor Tamás polgármester és a kivitelező cég ügyvezetője, Kóbor Csaba a városvezetés jelenlétében tegnap elbontotta a záró kerítést, így a Fő tér az Előkapu felől is megközelíthetővé vált.

Nyitva a soproni Tűztorony kapuja. Fotó: Magasi


– A városközpont értékmegőrző megújítása projekt hivatalos zárórendezvényére december 14-én, pénteken, a Hűség napján 17 órától kerül sor a Fő téren. Sopron vendége lesz és ünnepi beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke – jelentette be az eseményen a soproni polgármester.

- Az avatási ünnepség részeként különleges fény- és hangjátékot láthatnak az érdeklődők. A záróünnepség részeként fellép a Geszti Péter és a Gringó Sztár, valamint a Music Cafe. Másnap, december 15-én, szombaton 14 órakor a városháza Dísztermében tájékoztatót tartanak a felújítási helyszínekről. Az érdeklődők először a projekt megvalósításáról kapnak információkat, majd a jelenlévőknek lehetőségük lesz elsőként végigjárni az egyes projektelemeket: a Fő teret, a Tűztornyot, a Kulcspont látogatóközpontot, valamint a Várfalsétányt.

December 16-tól, vasárnaptól egészen december 30-ig ingyenesen látogatható a Tűztorony. A hétfő, valamint december 25-e kivételével 10-16 óráig, míg pénteken, szombaton és vasárnap 10-20 óráig lehet felmenni a megújult Tűztoronyba.

A városközpont értékmegőrző megújítása közel 600 millió forint uniós támogatásban részesült, míg Sopron több mint 600 millió forint önrésszel járult hozzá a beruházáshoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó énekórák Sopronban

Házhoz vitte a komolyzenét Kóczán Péter, aki többbb soproni középiskolát járt végig, és tartott… Tovább olvasom