Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Súlyos baleset a 85-ösön Fertőhomok közelében

85-ös főút - Súlyos közlekedési baleset történt csütörtökön délelőtt kilenc óra körül a 85-ös főúton a fertőhomoki leágazásnál. Egy szlovák rendszámú személygépkocsi ütközött egy teherautóval. A baleset miatt fél kettőig elterelték a főút forgalmát.

Egy szlovák rendszámú Honda Röjtökmuzsaj felől érkezett a kereszteződésbe és egyenesen Fertőhomok felé akart tovább haladni, azonban nem adta meg az elsőbbséget a Kapuvár felől a 85-ös főúton érkező teherautó számára. A teherautó vitnyédi sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést, félrerántotta a kormányt, aminek következtében a teherautó az árokba csapódott és fejére fordult.

A kisalfold.hu a helyszínen megtudta, a szlovák nő könnyű sérülést szenvedett, őt a soproni kórházba szállították. A teherautó vezetőjének állapota súlyosabb, akit a soproni tűzoltóknak kellett kivágni a járműből. Miután a mentők stabilizálták a kiszabadított sérült állapotát, a Balatonfüredről érkezett mentőhelikopter a győri Petz Aladár megyei kórházba szállította. A gép pontban fél tizenegykor szállt fel. A helikopter gyorsaságát jelzi, hogy risztása után 28 perccel már megérkezett a baleset helyszínére.


Nagyobb térképre váltás

Tejles útzár volt fél kettőig  a 85-ös érintett szakaszán, a forgalmat elterelték.

Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Nemzetközis 2008. augusztus 03. 19:36
  „Mielőbbi jobbulást a kollégának!
  Remélem a "vétkes" soför legalább köszönetett fog mondani,h a kolléga az életét kockáztatva megmentette az életét!”
 • 51. @ 2008. augusztus 02. 14:33
  „Topyca!

  Igen, jól belátható, ha épp a szántóföldön nincs magas növényzet. Nézd meg aratás előtt! A 85-ösön Sopron felől érkezve, a kereszteződés után ha előznek, már fékezek is, mert a kanyaron túl senki nem lát, csak megy a vakvilágba...

  Ez meg sajnos amúgy is jellemző. Múltkor szakadó esőben előttem előzték a kamionsort. Mit láthattak a vízfűggönytől? Semmit. Csak épp szerencséjük volt, meg annak is, aki épp nem jött szembe.

  A kamionosokkal ezen a szakaszon véleményem szerint nincs nagyobb baj, mint a személyautósokkal. Legfeljebb annyi, hogy ugyanúgy mennek lakott területen is nyolcvannal, mint azon kívül. Erre érzékeny vagyok, pici gyermekem van...”
 • 50. V.Pé. 2008. augusztus 02. 06:17
  „Hajdan az országutak egy szinten voltak a mellettük levő földekkel, és árnyat adó nyárfák szegélyezték. Az elmúlt évtizedekben a nyárfák életveszélyesek lettek, s helyettük 2,5-3m mély csapadékelvezető árkokat készítettek. Ez lett sok autós veszte, mert nem tudnak menekülni egy váratlan helyzetben semerre! Eddig kiszaladt a jármű a szántóföldre, rossz esetben neki ütközött egy fának. Nem lett volna elég kivágni a fákat, most az árokban eltűnnek a személyautók ha baleset történik?”
 • 49. Topyca 2008. augusztus 01. 21:50
  „Elnézést kérek, még annyit szeretnék mondani, hogy én nagyon sok éve közlekedek ebben a kereszteződésben. Az új nyomvonallal azt is elérték, hogy nagyon felgyorsult az út, egyébként jól belátható a kereszteződés. Sajnos a nagy sebesség miatt nehéz rákanyarodni az útra. Ráadásul a rossz útburkolati jelek miatt, csak ott lehet előzni, ahol egyébként tilos lenne.
  Gyors gyógyulást kívánok a Jóskának!”
 • 48. Topyca 2008. augusztus 01. 21:25
  „Sajnos az új 85-ös több sebből vérzik. Úgy van sok baleset, hogy a sok kamion már nem is erre jár, hanem Hegyeshalom felé. De nem a kamionosok miatt kell aggódni, hanem a sok ugráló, rohanó lóerőkkel kérkedő emberkék miatt. Valaki lemérte már, hogy hány perc a különbség Győr és Sopron távon a nyugodt autózás, és a kapkodás közt?”
 • 47. Károsultakért Kft. Győr 2008. augusztus 01. 20:39
  „Kedves Hozzátartozók!

  Hozzátartozójuknak, a vétlen sofőrnek ismeretlenül szeretnénk mielőbbi felgyógyulást kívánni ez úton is!
  Egyúttal felajánljuk segítségünket, hogy sajnálatos balesetét követően mielőbb anyagi kártérítésben részesülhessen, kárigénye mielőbbi, lehető legteljesebb körű összeállításában és gyors érvényesítésében. Szolgáltatásunk részéről költségkockázattal nem jár.
  06-20/669-4763”
 • 46. kapuvári 2008. augusztus 01. 20:00
  „Örülünk neki, csak így tovább!”
 • 45. Vétlen sofőr családja 2008. augusztus 01. 18:05
  „Köszönjük szépen a jó kivánságokat, az aggodalmukat. Már jobban van az Édesapánk, hála az orvosoknak, mentősöknek ,tűzoltóknak a jóindulatú segítségét.”
 • 44. rokon 2008. augusztus 01. 13:36
  „Jobbulást keresztapu!!!!”
 • 43. bci 2008. augusztus 01. 13:25
  „Kisdobos!
  valóban példaértékű amit tettél, de nem vagy egyedül! talán én lehettem az első aki a mentőket hívta amikor láttam a kamiont az árkba borulni már nyultam a telefonért. látva hogy a fülke mennyire összeroncsolodott, tüzoltók híján nem sokat tehettünk...osztozom a 42. hozzászolo véleményén! de természetesen köszönet és tisztelet mindenkinek aki segít!!!”
 • 42. Gery 2008. augusztus 01. 10:37
  „Kisdobos!Példaértékű a tetted,de szerintem,ha egy balesetnél a tizedik autós már nem ál meg,az nem cserbenhagyás..Valószínű,csak akadályoznák a mentésben résztvevőket..”
 • 41. FG 2008. augusztus 01. 09:58
  „Tegnap éppen a 85ösön közlekedtem, Győr és Csorna között asztfaltozhatták az út egy részét, pont az elválasztó sávál, azaz az út közepén. a munkával már végeztek. a friss útpótlásra mindösze 3-4 halvány törpesapka és egy rozzant kis tábla figyelmeztetett. semmi komolyabb elkerítés, figyelemhívás.
  Nagy sebességnél, különösen, ha valaki éppen előz vagy rossz látási viszonyoknál ez különösen baleset és életveszélyes....”
 • 40. 1 vitnyédi 2008. augusztus 01. 08:21
  „Egy ember életét megmentette de mijen áron
  jobbulást kívánok jóska bácsi”
 • 39. orgona 2008. augusztus 01. 06:35
  „Minden baleset majdnem figyelmetlensegböl ered ezt tudja mindenki,de egy kis több odafigyelessel töbre mennenk,na meg par perc varakozas nem a vilag vege,barmenyire is sietös az utunk vigyazzunk egymasra az utakon ha vezetünk!!!”
 • 38. 1 hozzászóló 2008. augusztus 01. 05:12
  „Hát persze, már megint mindenki az utat hibáztatja! De az nem jut az eszetekbe, hogy milyen a sofőrök vezetése? Lehet itt akár 3*3 sávos is a főut, ha hajtotok, előzgettek, mint a barmok!!! Én épp eléggé félek ezen az 1*1 sávos úton is, semmi szükség még nagyobb veszélyre!!!”
 • 37. Kisdobos 2008. augusztus 01. 00:14
  „Kisdobos!
  Még annyit,vajon miért kellett oda az a mély árok?Nincs sem eleje,sem vége,honnan,hová folyik a víz benne?Folyt egyáltallán valamikor?Én még nem láttam vízet egyszer sem,porrátört autót annál többet!!!Szakmai felkészültségét a tervezőnek vitatom!
  Gyogyuljon hamar a kamionos,aztán poroljon újra az útjainkon!”
 • 36. vgvg 2008. július 31. 23:57
  „a 85ös föút a halálút...


  egyszerüen nem tudom mit csinálnak ebben az országban...hogy itt SEMMIRE nincs pénz...bla.bla...

  akkor sem értem,a sz.r utakat foltozzák,nem csinálnak lámpákat(lásd pécsi haláleset),nem csinálnak fénysorompot(lsd. farád) és még sorolhatnám,mert NINCS PÉNZ ---magyarország 2008---a sz.r-mocsok utakat meg csak foltozzák,olyan ez mint a süllyedö,torpedo találta hajot,foltozgatni...nonszensz ami itt van...

  A kamionsoförnek pedig jobbulást...”
 • 35. Kisdobos 2008. július 31. 23:46
  „Kisdobos.
  Néhány percel a baleset után értem oda a helyszinre.Három,talán négy ember ácsorgott az út szélén az árokba borult teherautó mellett.Nézelődtem,azután mivel bármelyikünk,akár én is,kerülhetek hasonló helyzetben,megkérdeztem,tudok-e segíteni?Már hívtunk mentőt,kaptam a választ.Szerencsétlen vezető,beszorulva,magárahagyva az autóban küzdött a sorsával.Gyorsan elővettem elsősegély csomagomat,kicsit pánikos an,tanultak szerin próbáltam csillapítani szerencsétlenül járt embertársunk vérzésein.Forgalom meg csak ment,mintha semmi sem történt volna.Mit jelen a cserbenhagyás fogalma?”
 • 34. vitnyédi 2008. július 31. 23:28
  „jobulásst jóska bácsi.”
 • 33. Kata és Bernadett 2008. július 31. 23:21
  „Teljes gyógyulást kívánunk a vétlen kamion sofőrnek!
  Naponta járok ezen a szakaszon, ezután én is jobban figyelek.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi golfozás megfizethető áron

Zsira - Egyre kedveltebb Európa első gyermek- és családi golfpályája Zsirán. Sportolni itt… Tovább olvasom