Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Stadion: Sopron félmilliárdért venné meg a holdingtól

Önkormányzati tulajdonba kerülhet a Káposztás utcai stadion. Sopron a saját cégének fizetne félmilliárd forintot.
Rendkívüli ülést tart február 10-én, hétfőn a soproni képviselő-testület. A napirendek között előzetesen három előterjesztés szerepel.

Ezek közül az egyik a Káposztás utcai stadion tulajdoni helyzetének rendezésével is foglalkozik.

Mint ismeretes, a város a kormány döntése értelmében 400 millió forintot nyert el a sportlétesítmény fejlesztésére. Úgy tudjuk, ebből a pénzből fednék be a lelátókat.

Ezen ötlet egyébként már 2007-ben is felmerült. Az akkori számítások szerint, a költségek akkor 200 millió forintot tettek ki. Ebből a pénzből keleti és nyugati lelátó is tetőt kapott volna.

Az előterjesztés készítői kifejtették, célszerű lenne, ha a stadion teljes egészében önkormányzati tulajdonban lenne. Jelenleg ugyanis az 5 hektáros ingatlan a városé, ugyanakkor a felépítmények a Sopron Holdingé. Azon cégé, amelyet korábban a város hozott létre, és ő az egyedüli tulajdonos.

A lelátók befedése már 2007-ben felmerült
A lelátók befedése már 2007-ben felmerült - Fotó forrás: www.magyarfutball.hu


A terület, tehát a városhoz tartozik, ám a felépítmények, a lelátó, VIP ülőhelyek, vizes blokkok, büfék, öltöző, irodák a holding tulajdona.

Ezt egészíti ki még például a beléptető rendszer, a pályavilágítás, és egyéb parkolónak használt lebetonozott részt. Az érintett területen található még egy üzlet is, amely szintén magántulajdonban van.

Az önkormányzat megrendelte az ingatlan megosztását. Így, amennyiben ez bejegyzésre kerül, és megtörténik az adás-vátel, akkor csak egy tulajdonosa lesz a stadionnak.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat a Sopron Holdingnak négy részletben nettó 435 millió (bruttó 552 millió) forintot fizet ki. Az utolsó utalásnak 2017. február 28-ig kel megtörténnie.

A határozati javaslat további kérdést is tisztáz.

Ez alapján az önkormányzati tulajdonú sportlétesítményeket a jövőben, továbbra is a Sopron Holding üzemelteti. A Káposztás utcai stadion és az edzőpálya esetében új szerződést kötnek, amely idén március 1-től lép életbe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklatták a vonatot Sopronban - 150 ezres nyomravezetői díj

A GYSEV ennyit fizet annak, aki konkrét információkkal eredményre vezeti a nyomozást. Tovább olvasom