Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Stadion lesz! És csapat ?

– Se csapat, se stadion! – kommentálta a látottakat az egyik szurkoló szombaton este a Haladás elleni vereséget követően. Elkeseredésében nem volt egyedül: többen tudni vélték, azért késik az új stadion építése, mert a csapat szereplésétől tették függővé a munkálatok kezdetét.
Nem lesz stadion?

– A stadionrekonstrukciónak ilyen értelemben nincs semmi köze a Matáv Sopron szerepléséhez, hiszen az már korábban eldőlt, hogy megújul a Káposztás utcai pálya – válaszolta érdeklődésünkre dr. Payer Erzsébet alpolgármester. – Persze bíztunk és bízunk a labdarúgók tartós jó szereplésében, ezért vállalkoztunk gyakorlatilag egy új stadion építésére, amelyben hatezren foglalhatnak majd kényelmesen helyet.
Az alpolgármestertől megtudtuk, már ismert a lelátók szerkezetének kivitelezője, hiszen eredményes volt a Stadion Invest Rt. által kiírt pályázat. Az összes felújítandó stadion lelátóinak építését egy szegedi cég nyerte el. Az persze más kérdés, hogy esetleg egy-egy alvállalkozóra bízza a kivitelezést. A hírek szerint így lesz ez Sopronban is, és várhatóan a FÉSZ láthat hozzá a lelátók szerkezetének megépítéséhez.
– Már kezünkben van az érvényes építési engedély, tehát nincs elvi akadálya az építkezés megkezdésének, igaz, a generálkivitelező csak június 7-én válik ismertté, hiszen erre külön pályázatot írtak ki – mondotta Payer Erzsébet. – Ezt követően köti meg a generálkivitelező a szerződést a világítás, a beléptetőrendszer megépítésére és az ülőhelyek szállítására.
A jelek szerint tehát feleslegesen aggódnak a sportbarátok. A stadionépítést már semmi sem akadályozhatja meg. Csupán egy kérdés vár még tisztázásra: mikorra készül el az új Káposztás utcai pálya ?
Nos, elvileg a határidő nem változott, tehát november 30. az átadási határidő. Az érdemi munka a napokban megkezdődhet. Stadion tehát lesz. Bízzunk benne, hogy csapat is...

Korábban:

Épülhet a stadion (2002.05.07.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett a kastélyszálló

Ezen a hét végén sem unatkoztak a soproni tűzoltók. Némi iróniával azt is írhatnánk, várták már,… Tovább olvasom