Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Sportban is erősít Sopron és az egyetem

A tanévnyitó tanácsülésre érkező dr. Szabó Tündét, az EMMI sportért felelős államtitkárát kértük, foglalja össze a Soproni Egyetem és a Testnevelési Egyetem között létrejött együttműködési megállapodás lényegét.
 
– Mit profitálnak a hallgatók és mit a város a közös munkából?
– Sopron erős a sportban is, különösen a kosárlabdában. Ezt szeretnénk az együttműködéssel tovább erősíteni úgy, hogy a szakmai kutatások alapján népszerűsítjük nemcsak a sportot, hanem az egészséges életmódot is, aminek a mozgás fontos része – válaszolta az államtitkár, aki köztudomásúan a profi sport világát is jól ismeri, lévén olimpiai, világ- és Európa-bajnok ezüstérmes úszó volt, a Testnevelési Egyetemnek pedig oktatója is.
Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.
– A megállapodás alapja marad a szakmai összefogás vagy új sportlétesítmények is épülnek?
– Az együttműködés első lépcsőjében megvizsgáljuk a lehetőségeket, kidolgozzuk a fejlesztési irányokat, mindezek költségvetését. Szeretnénk a második lépcsőben a létesítményeket is fejleszteni, vizsgáljuk újak létrehozásának a lehetőségét is. Konkrét tervünk, hogy a Soproni Egyetemen új szakokat indítunk; sportturizmus- és sportmérnökképzéseket szervezünk, valamint indítunk egy kosárlabda-akadémiát. 

– Mit éreznek, kapnak mindebből a most évet kezdő hallgatók?
– Szeretnénk a mindennapjaik részévé tenni a sportot, az egészséges életmódot. Természetesen nemcsak az élsportról szól a megállapodás, bár az is fontos, hiszen Magyarország szervezi a 2024-es egyetemi 
európai játékokat, s jó, ha erre Nyugat-Magyarország is felkészül. Fontos azonban a szabadidősport is, a legfontosabb pedig, hogy lehetőséget teremtsünk a hallgatók számára és információt kapjanak arról, hogy az egészségük érdekében milyen fontos a rendszeres testmozgás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízműves szerelőcsapatok versengtek Sopronban, mutatjuk az eredményeket - fotók

Vízműves szerelőcsapatok versengtek Sopronban, mutatjuk az eredményeket - fotók
Szlovák, bukaresti, észak-burgenlandi és tizenkilenc magyar vízmű szerelőcsapata versengett… Tovább olvasom