Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Sötétben, fűtés nélkül

Fertőrákoson a délután 4 órára ígért visszakapcsolás helyett csak este hat óra előtt néhány perccel lett újra áramszolgáltatás. A nagy bizonytalanságban a fény és fűtés nélkül maradtak – köztük kisgyermekes családok – hiába hívták az ÉDÁSZ energiavonalát, megnyugtató választ nem kaptak.
Karbantartási munkálatok miatt áramszünetről szóló értesítés jelent meg a minap Fertőrákos déli lakótelepén: 8–16 óráig nem lesz villany, előbbi visszakapcsolás azonban lehetséges.
– Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkálatok miatt szükség van az áramszolgáltatás szüneteltetésére – mondja Táncsics Gáborné, kétgyermekes édesanya. – De az már kevésbé érthető, hogy a munkálatokhoz miért csak később kezdtek a meghirdetett 8 óra helyett? Ugyanis egészen délelőtt negyed tízig volt áram, ám a délután négy óránál „előbbi visszakapcsolás lehetséges" kitétel egyáltalán nem valósult meg, sőt. Teltek-múltak a fél órák, de még fél 6-kor sem volt áram. Közvilágítás híján az egykori határőr őrstől, a Hegy utcától egészen a polgármesteri hivatalig vaksötétbe borult a környék. Ennél is bosszantóbb volt azonban, hogy áram nélkül fűteni sem tudtunk, pedig mind a két gyermekünk betegen feküdt otthon. A szomszédokat is igen aggasztotta a bizonytalanság, hiszen van olyan család, ahol két hete született kisbaba. Többször is telefonáltunk az ÉDÁSZ-hoz: az energiavonal másik végén hol öt percről, hol negyed óráról, hol fél óráról beszéltek, tehát gyakorlatilag fogalmuk sem volt, mikor állítják helyre az áramszolgáltatást. Végül hat óra előtt néhány perccel lett vége az idegeskedésnek, akkor gyulladt ki ismét a lámpa. November végén miért így kellett ennek történnie?
– Az eset után az ÉDÁSZ vizsgálatot tartott. Eszerint Fertőrákoson a felújítási, karbantartási munkákkal megbízott kivitelező cég szakemberei csak negyed 10-kor jelentek meg a munkaterületen – tudtuk meg az áramszolgáltató cég illetékesétől, Lóderer Albert hálózati osztályvezetőtől. – A munkálatok befejezésének csúszását is ez okozta, amiért az ÉDÁSZ utólag is elnézést kér az érintettektől. Eljárunk a kivitelezővel szemben, hogy a jövőben ilyen többet ne fordulhasson elő. Másrészt sajnálatosan egyszeri esetről lehet szó, hiszen tény, az ilyen jellegű munkák zömében megvalósul a délután négy óra előtti visszakapcsolás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a kastély díszkútjai

A fertődi Esterházy-kastély rehabilitációs programja keretében – összességében több tíz millió… Tovább olvasom