Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Sorra lopják el a szobrokat a tolvajok

Sopronban és környékén sajnálatos módon egyre szaporodnak a közterületi színesfémlopások

Kattintson a képre >>
Sopronban és környékén sajnálatos módon egyre szaporodnak a közterületi színesfémlopások: ismeretlenek elvitték a szoborparkból Tompa Mihály mellszobrát, a balfi temető elől a Szerb Antal-emlékművet és a bánfalvi hősi temetőből egy nyolcvan centiméteres bronzszobrot.
Nemrégiben ismeretlenek a városgondnokság telephelyéről nemes egyszerűséggel elszállították Sopron egykori felszabadulási emlékművét, a Nikét, a többtonnás bronzszobrot. Sajnos a közterületi színesfémtolvajlások a napokban folytatódtak.

Ezúttal is komoly súlyú, bronzból készült emlékmű, illetve szobrok kerültek illetéktelen kezekbe.

– A Frankenburg úti szoborparkból ellopták Tompa Mihály több mint ötven kilogramm súlyú bronz mellszobrát és ezzel mintegy 250 ezer forint anyagi kárt okoztak. Elvetemültek a balfi temetőben lévő Szerb Antal-emlékmű bronzból készült, mintegy kétszer egyméteres domborművének tartóvasait elvágták, a sokmázsás alkotást magukkal vitték. Ezen túlmenően a sopronbánfalvi hősi temető egyik nyolcvan centiméteres bronz síremlékét, egy szobrot is elvittek, itt háromszázezer forintos a kár – foglalta össze a legutóbbi napok történéseit dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője.

– Az ügyekben lopás miatt büntetőeljárás indult. A részletes adatgyűjtésnél és tanúkutatásnál tartunk; valószínűsítjük, hogy színesfémlopás-sorozattal állunk szemben. Fölvettük a kapcsolatot a győri és más rendőrkapitányságokkal, a helyi polgárőrséggel is. Kérjük a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az esetekkel összefüggésben, jelentkezzen a rendőrkapitányságon vagy hívja a 107-es ingyenes telefonszámot.

Vörösréz vezetékek tűntek el

Fertőszentmiklóson a vasútállomáson álló egyik kocsiról ismeretlenek összesen száz kilogramm súlyú vörösréz vezetéket loptak el, a kár megközelíti a 160 ezer forintot. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni asszony a verésbe halt bele

Ismét gyilkosság borzolja a kedélyeket Sopronban. A Kölcsey utcában lakó Sz. Attila szombaton, valószínűleg az esti órákban olyan brutálisan bántalmazta feleségét, hogy az belehalt sérüléseibe. A férfi vasárnap kihívta az asszonyhoz a mentőket, akik a külsérelmi nyomok és a véres ágy láttán egyből értesítették a rendőrséget. Tovább olvasom