Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Sopronkövesd mélyen gyászol

Két orvosszakértő és egy igazságügyi gépjárműszakértő bevonásával vizsgálják annak a szörnyű balesetnek az okait, amelyről tegnap hírt adtunk. A két szerencsétlenül járt férfit azóta azonosították. Szülőfalujuk, Sopronkövesd gyászol.

A Passat nem adta meg az elsőbbséget

A Kisalföld tegnapi számában adtunk hírt arról, hogy szerdán este Sopronban a Balfi és az elkerülő út kereszteződésében két személyautó ütközött. Az Opel Kadett típusú gépjármű lesodródott az útról, és egy villanyoszlopnak csapódva lángokra lobbant. Utasai égési sérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

– Mára megerősödött a feltételezés, hogy a baleset amiatt következhetett be, hogy a Balf felől érkező Volkswagen Passat vezetője nem adta meg az elsőbbséget a Győr irányából jövő Opel Kadettnek – részletezi a történteket Jádi János soproni baleseti parancsnok. Emiatt a megengedettnél valószínűleg nagyobb sebességel érkező Opel vezetője balra rántotta a kormányt, hogy az ütközést kivédje.

Sikerült is a kerülés, csak érintették a Passatot, amelyet egy fiatal nő vezetett, kétéves kisfia pedig hátul ült a kocsiban. Pk sértetlenül úszták meg a balesetet. Az Opel azonban megpördült, a sofőr jobbra próbált manőverezni. Az ide-oda csapodó jármű végül lesodródott az útról, és tőből kitépve egy villanyoszlopot az árokban landolt. A szemtanúk szerint az autó azonnal lángba borult.

Egyedül a bukósisak maradt épen 

Csütörtök délután a Kisalföld mukatársa néhány pillanatra találkozhatott a tragikus sorsú két fiatalember sopronkövesdi hozzátartozóival. A 28 éves sofőrnek és 31 éves utasának is megjelent az édesanyja a Soproni Rendőrkapitányságon. Az egyetlen épen maradt tárgyat, az idősebbik férfi bukósisakját menyasszonya megtörten vitte el magával. A mély gyásztól szenvedő rokonok érthető okokból nem nyilatkoztak.
Sopronkövesden és Sopronban is a tragédiáról beszélnek az emberek. Sopronkövesd, a két fiatalember szülőfaluja gyászol.


– Osztálytársam volt Gábor, egész gyerekkoromat együtt töltöttük, Sopronba, a szakmunkásképzőbe is együtt jártunk. Szeretett horgászni, ő szervezte meg a falu halastavát. Most pedig motorosvizsgára készült... Nem értem, hogy történhetett meg ez a szörnyű baleset – mondta a sopronkövesdi Marácz Zoltán.

A szakértők már valószínűsítették a baleset lehetséges okát. A hirtelen tűz eredetét azonban még nem derítették ki. Erre külön tűzszakértőt kért fel a rendőrség. Az eddigi viszgálatok arra utalnak, hogy az autó akkor gyulladhatott ki, amikor a villanyoszlopnak csapódott. Az elszakított vezetékekben rövidzárlat keletkezhetett, és a széthasadó benzintartályból kiömlő üzemanyag azonnal berobbant.

A hátsó ülésbe beszorult 31 éves Gábornak esélye sem volt a túlélésre, a 28 éves István, aki határőr tiszthelyettesként dolgozott, még utolsó erejét összeszedve kimászott a lángoló Opelből. A szemtanúk szerint egy fiatal férfi pokrócba burkolózva sietett a segítségére, de öt-hat méterre az autótól megtorpant az iszonyatos hőség miatt. Egy másik segítő poroltóval próbálta fékezni a több méter magasra felcsapó lángokat, de ő sem tehetett semmit. Aznap a baleset helyszínén a kíváncsiskodók sem olyanok voltak mint máskor, lélekben mindenki a két életért küzdött, ezúttal mindhiába...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítások az Erzsébet-kórházban

A soproni közgyűlés csütörtökön vitatja meg az Erzsébet-kórház átalakítási programjában… Tovább olvasom