Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Soproniak a nemzetközi döntőben

Sopron - Környezetvédelmi versenyt tartottak a napokban országszerte és a határon túli magyar diákoknak is. A megyei döntőn a soproni Széchenyi-gimnázium diákjai diadalmaskodtak, ők jutottak a legjobbak közé.
A Magyar Földrajzi Társaság, a Természetbúvár Alapítvány, a megyei pedagógiai intézet és a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ hirdette meg a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt, melynek megyei fordulóját a napokban Győrben tartották.

A megmérettetésen 7–8. évfolyamos diákok vehettek részt, a megyei fordulóra megyénként 12 iskola legjobb teljesítményt nyújtó csapatát hívták be a verseny kiírói. A hazai versenyekkel egy időben Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában is megtartották a forduló döntőit.

A megyei fordulót a soproni Széchenyi-gimnázium csapata nyerte, így ők vehetnek részt a május 21–22-én Győrben tartandó nemzetközi döntőn. A Trempl Júlia, Bujtás Gergő, Czuczor Marcell alkotta széchenyis trió felkészítője Simon György.

A soproni diákok városuk környezeti problémáit vizsgálták, elsősorban a légszennyezéssel foglalkoztak, méréseket is végeztek a Várkerületen, a Csengery utcában és a Ferenczy János utcában.

A megyei döntő dobogósai

A megyei döntőn a Széchenyi-gimnázium mögött a Csornai Általános és Művészeti Iskola végzett, a harmadik helyezést a szili Szent István Körzeti Általános Iskola diákjai érték el.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: A szervilizmus és a radikalizmus sem járható út

Sopron - Sem a szocialista szervilizmus, sem a szélsőjobb radikalizmusa nem járható út az Európai… Tovább olvasom