Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Soproni vendégjáték Budapesten - fotók

A Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház és az Evangélium Színház közös produkcióját Katona Imre rendezte.
Bornemisza Péter Magyar Elektra című művét láthatják a nézők a III. Keresztény Színházi Fesztiválon az Újszínház Bubik István Stúdiószínpadán május 22 -én (vasárnap) este fél nyolckor. A Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház és az Evangélium Színház közös produkcióját Katona Imre rendezte.

Színházi előadások, olasz és lengyel vendégprodukciók, koncertek és beszélgetések várják a közönséget az Újszínház május 20. és 26. között megvalósuló III. Keresztény Színházi Fesztiválján.

A rendezvénynek otthont adó teátrum és a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom mellett az idén a Nemzeti Színházban és a RAM Colosseumban is zajlanak programok. Az eseményt műfaji sokszínűség jellemzi: a táncjátékon át a marionett bábelőadásig 13 produkció szerepel a több mint kétszáz szereplő részvételével zajló eseményen. A fesztivál középpontjában ezúttal különleges sorsok állnak.
Soproni vendégjáték Budapesten


- A Magyar Elektra a magyar drámaírás épületében az első hatalmas oszlop. Talán a legmagasabb. Olyan mű magasodik elénk, amely minden időre indíték és mérce. Még akkor is, ha hosszú időre eltűnt, feledésbe merült. Bornemisza Péter egyes életírónak ironikus megállapításai szerint őszinteségi mániában szenvedett. Méltányos, ha most elismételjük azokat a szavainkat, szókapcsolatainkat, amelyek az ő rögeszméihez igazodnak.

Tisztesség. Az erkölcsi, cselekvésbeli kötelességek teljesítése. Meghajlás az előttünk álló szellemi akarat előtt. Jó lenne hinni, hogy ezek a fogalmak, e megtartó hagyományos értékek bennünket is megújulásra ösztönöznek - többek között így ajánlja Katona Imre rendező a darabot, amelyet az elmúlt években megtekinthettek a nézők a Vajdaságban és a fővárosi Nemzeti Színházban is.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekeres Adrien a Fertőrákosi Barlangszínházban

Szekeres Adrien a Fertőrákosi Barlangszínházban
Szekeres Adrien és a Győri Filharmonikus Zenekar ad közös hangversenyt a Fertőrákosi… Tovább olvasom