Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Soproni szőlőből lett Országház Bora

Soproni szőlőből készült az Etyeki Kúriának az a 2015-ös évjáratú kékfrankosa, amit kékfrankos kategóriában az Országház Borának választottak.

Nagy elismerése ez a munkánknak, hiszen huszonegy borvidék több mint száz borászata mintegy kétszáz tétellel nevezett erre a versenyre. A két éve útjára indított megmérettetésnek az a célja, hogy nyolc kategóriában győztest hirdetve növelje a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségét

– mondta el a Kisalföldnek Nagy Vince kereskedelmi és cégvezető. Növeli a sikert, hogy 2015-ben még csak harmadik éve foglalkoztak soproni szőlőből készült borral, s ez igazolja azt is, hogy van jövője a soproni kékfrankosuknak.
Nagy Vince

Az Etyeki Kúria Borászat 1996-ban alakult az etyeki Öreghegyen két hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék vezető borászata lett. Négy évvel ezelőtt a 150 éves sváb pince fölött megépült egy korszerű feldolgozó és a hangulatos borkóstoló helyiség. Az Alcsútdobozon több lépcsőben végzett szőlőtelepítéseknek köszönhetően a termőterület elérte a 27 hektárt, és további öt hektár telepítése van folyamatban.

2009-ben szoros együttműködést alakítottak ki a magyar–osztrák határ közelében fekvő trausdorfi Esterházy Borászattal. A Soproni borvidéken több mint húsz hektáron gazdálkodnak, ebből egyelőre kilenc hektár termő, de évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az innen származó szőlőből Etyeken készült boraik is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operaelőadások a Fertőrákosi Barlangszínházban

Két operaelőadással folytatódik a nyári szezon a hétvégén a Fertőrákosi Barlangszínházban. Tovább olvasom