Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Soproni Nyugdíjasegyetem: már lehet jelentkezni

Az előadások a GYIK Rendezvényházban lesznek délután négy órától.

A Soproni Nyugdíjasegyetem szervezői mától március 8-ig fogadják a jelentkezéseket reggel 8-tól délután 3-ig a Nyugat-magyarországi Egyetem rektori hivatala 99/ 518-126-os, illetve 99/518-142-es telefonszámán. Az előadások a GYIK Rendezvényházban lesznek délután négy órától.

Az első előadást március 12-én ifj. Sarkady Sándor, az egyetemi könyvtár főigazgatója tartja Sopron második világháborús bombázásáról, „Nekik térkép e táj" címmel.

Két hétre rá, március 26-án dr. Antalovits Miklós, a faipari mérnöki kar professzora az ergonómia (a munkafolyamatokkal, illetve ezeknek az ember számára gazdaságos és a legkisebb erőkifejtést igénylő kialakításával foglalkozó tudomány) kialakulásáról, fejlődéséről, az alkalmazás széles körű lehetőségeiről szól.

Dr. Molnár Katalin, a Benedek pedagógia kar egyetemi docense az életút-feldolgozás, tapasztalatátadás témaköréről tart előadást április 9-én: mit és hogyan mondjanak az idősebbek, hogy a fiatalok azt meghallgassák?

Dr. Németh László és dr. Szalay László, az erdőmérnöki kar egyetemi docensei április 23-án „Számok és formák" címmel az emberiség kultúrtörténetéből emelnek ki olyan érdeklődésre tartó példákat, amelyek matematikai szempontból is jelentősek geometriai formájuk, mintázatuk vagy a bennük rejlő arányok miatt.

A tavaszi szemesztert dr. Vágyi Ferenc „Az új aranykor, avagy a bölcsesség társadalma" című előadása zárja május 7-én, amelyből kiderül: a technikaalapú társadalmat felváltotta a tudásalapú, ezt pedig kezdi felváltani a bölcsességalapú társadalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron Város Fúvószenekara: hazánkban elsőként menetminősítés

Az elméleti és gyakorlati képzések révén soproni és osztrák szakemberek készítik fel a zenekarokat a… Tovább olvasom