Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Soproni Nyugdíjasegyetem: fogyasztók központban

Az ergonómiáról szóló előadással folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem rendezvénysorozata kedden délután 4-kor a GYIK Rendezvényházban.

– A felhasználó-központú termékfejlesztés előnyeivel szeretném megismertetni a hallgatóságot – mondta elöljáróban dr. Antalovits Miklós. A BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének, valamint az NYME Faipari Mérnöki Karának professzora részletezte: számos gyakorlati példával fogja bemutatni azt, hogy a műszaki fejlesztéseket miért kell az emberközpontú szemléletnek áthatnia.

Az előadó 1945-ben született Csepregen. A BME-n gépészmérnöki és mérnök-tanári diplomát, az ELTE-n pszichológiai és doktori fokozatot szerzett. A hazai ergonómiai kutatások egyik kezdeményezője.

A BME-n ő alapította meg az első hazai ergonómiai tanszéket. Vendégoktatóként és kutatóként dolgozott Stockholmban, Berlinben, Delftben és Párizsban.

Kezdeményezője, egyszersmind aktív közreműködője az iparitermék- és formatervező mérnök, valamint a műszaki menedzser szakok kidolgozásának. Két évtizede a paksi atomerőmű ergonómiai és humánbiztonsági szakértője, ahol 2011-ben Héliosz-díjjal tüntették ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemeltetője van a soproni Hotel Fagusnak

Nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a sport- és szabadidő-szolgáltatásokra, valamint az… Tovább olvasom