Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Soproni kórház és NYME: Oktatásban és kutatásban együttműködnek

Az oktatásban, továbbképzésben és a közös pályázati lehetőségekben kamatozhat az Erzsébet oktató kórház, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem között csütörtökön létrejött együttműködési keretmegállapodás.

Együttműködési keretmegállapodást írt alá dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa dr. Faragó Sándorral, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorával csütörtökön. A dokumentumot az önkormányzat mint a kórház tulajdonosa nevében Fodor Tamás polgármester is ellátta kézjegyével.

– A kórház és az egyetem között évek óta egyre szorosabb a kapcsolat. A graduális, posztgraduális képzéseken kívül az együttműködés kiterjed az informatikára, egészségügyi gazdaságra, a kontrollingrendszerekre és a közgazdaságtanra is – részletezte dr. Baranyai Tibor. – A két intézmény tudományos és oktatási tevékenységében a konzulensi és az opponensi szerepvállalás is jelentős. A kórház és az egyetem hatalmas tudásbázisa kölcsönös előnyöket biztosít mind a két fél, s ezzel gyakorlatilag az egész város számára.

– Sopron két legnagyobb hatású intézményének együttműködéséről van szó. Ennek hozadéka a hétköznapokban kamatozik – fejtette ki dr. Faragó Sándor. – Az egyetem valamennyi soproni kara aktívan részt vesz a munkában, legyen ez oktatás, továbbképzés, tervezés, kutatás, szaktudományok támogatása vagy éppen laboratóriumi háttér. Nagy reményeket fűzünk a közösen benyújtandó tudományos alapú pályázatokhoz is.

A város nevében Fodor Tamás polgármester példaértékűnek nevezte az egyetem és a kórház intézményesített együttműködését. Biztosította a résztvevőket arról, hogy az önkormányzat – mint a kórház tulajdonosa – lehetőségei szerint biztosítani fogja a pályázati önrészeket.

Olvasóink írták

  • 1. gmentes 2011. június 23. 22:30
    „Mi a franc? Az NYME és a soproni kórház közös együttműködése!? Atya úr isten, hová jutott ez az ország. Óvoda pedagógusok lesznek a nővérek, faipari mérnökök fogják az elvesztett végtagokat pótolni, erdészek magokat és rügyeket fognak beültetni, a vadgazdák vadterápiákat tartanak a pszichiátrián, a közgazdászok meg mindezt jól megtervezik, hogy a nulla forint állami támogatásból ki lehessen hozni.
    Brávó! Így tovább.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fájdalmas döntések előtt a soproni közgyűlés

Hány pedagógusnak tart majd kényszerűen tovább a vakáció? Hány könyvtáros, gondozó, varrónő… Tovább olvasom