Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Soproni ipartestület - Szaporodó reklamációk

Az iparosmunkákkal kapcsolatosan megnövekedett a reklamációk száma, nemegyszer rossz munkát hagynak maguk után. A problémák megelőzése érdekében lakossági tájékoztatást tart a Sopron és Vidéke Ipartestület.
A szaporodó reklamációkra tekintettel a Sopron és Vidéke Ipartestület vezetése önkormányzati támogatással lakossági tájékoztatót tart február 8-án 17 órakor a Csengery utca 55. szám alatti székházban. Szakemberek világosítják fel a megrendelőket, mire kell ügyelniük az iparosmunkáknál, hogy jó és tisztességes munkát kaphassanak a pénzükért.

– Az utóbbi években megszaporodtak a minőségi kifogások. Nem kötelező az ipartestületi tagság, s ez visszaüt, mert nincs jogkörünk a vállalkozóval szemben – közölte Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke.
Napjainkban munkadömping van, a szakember meg kevés. Számosan Ausztriában dolgoznak, miközben a családsegítő kormányprogramok idehaza is igénylik a munkaerőt.
Mizser Gyula és Károlyi Gyula az iparosmunkákat megrendelők érdekeit is védik.
Az ország más részeiből érkező iparosokra nincs rálátásunk. Nekik az állandó lakhely szerinti illetékes kereskedelmi és iparkamarában kell regisztráltatni magukat. A panaszos ügyek növekedéséből látszik, nincs minden rendben e területen. Ajánlatos ma már mindent szerződésbe foglalni.

– Az ipartestület tisztességesen dolgozó tagjait védve, újjáélesztjük a „Garancia a minőségért" védjegyprogramunkat – vette át a szót Mizser Gyula ügyvezető. – Ezt kiváló szakmai tudással rendelkező, többéves kifogástalan munka után kaphatják meg iparosaink. Mindez eligazodást jelenthet a megrendelőknek. Munkaidőben a 06-99/524-240-es telefonszámon szívesen állunk rendelkezésre.

Az iparosmunkákkal kapcsolatos reklamációkkal a kereskedelmi és iparkamara békéltető testülete foglalkozik. A soproni kamara titkárától, Kováts Árpádtól megtudtuk, megyénkben tavaly 540 ügyet tárgyaltak, Sopronból és környékéről közel ötvenet. Ebből mintegy 15–20 százalék érintett iparosokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30. Soproni Sportgála - A legjobbakat köszöntötték

30. Soproni Sportgála - A legjobbakat köszöntötték
Sopron sportolóinak legnagyobb ünnepén, a városi Sportgálán harmincadik alkalommal köszöntötték a… Tovább olvasom