Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Soproni Ifjúsági Pódium

A soproni és Sopron környéki középiskolások művészeti fesztiválját, a Soproni Ifjúsági Pódiumot tartották meg a hétvégén a GYIK Rendezvényházban.
Hét kategóriában hirdették meg a versengést: a hagyományos művészeti ágakban (versírás, versmondás, színjátszás, komolyzene, népzene, fotó és film kategóriákban). Az idén először kétnapos fesztivál szombaton a könnyűzene képviselőivel, énekesekkel, modern táncosokkal, zenekarokkal egészült ki.

A fotó kategóriájában Licskai Regináé lett az első díj, különdíjat Mészáros Anna kapott. A képzőművészet első helyezettje Gölt Barbara, különdíjas Varga Dóra lett. Műfordításban Horváth Dalma volt a legsikeresebb, versírásban Szikszai Dóra, míg a különdíjat Lencz Máté Tibor érdemelte. Prózaírásban Balogh Mirjanáé az első helyezés, Jánoska Dóráé a különdíj.
Az ifjú képzőművészek versenymunkáiból kiállítás is nyílt a GYIK Rendezvényházban.
Az ifjú képzőművészek versenymunkáiból kiállítás is nyílt a GYIK Rendezvényházban.

A No Dance, No Life  a tánc kategória győztese. Bakai Gréta az ének legjobbja, a Deszka Társulat pedig musicalkülöndíjas lett. A verselők közül Papp Márk kapta az első díjat, a különdíjat pedig Maros Gabriella. Mende Mirtill hegedűsé a komolyzene első díja, Rúzsa Dóráé pedig a különdíj.

A feltörekvő bandák közül az Azt Hittem a Szomszéd Ordibál nevű formáció kapta az első helyezettnek járó fellépési lehetőséget. Idén az Eötvös-gimnázium küldte a fesztiválra a legtöbb diákot, így kiérdemelték a „SIP 2016. év iskolája" címet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutas László a szeretetet is képes bronzba önteni

Kutas László a szeretetet is képes bronzba önteni
Szobrai, kisplasztikái ott vannak mindenütt a világon. Csak Sopronban negyvenhat köztéri alkotása… Tovább olvasom