Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Soproni gyorstalpaló - sétára várják a régi és új soproniakat

Több mint 200 érdeklődő volt az első ˝Soproni gyorstalpaló˝-n.
A városjáró sorozatot a Liszt Ferenc Kulturális Központ hirdette meg az érdeklődők számára; minden hónap utolsó vasárnapján egy közös délutáni sétára invitálja a régi és az új soproniakat. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők még jobban megismerjék és megszeressék Sopront. A másfél órás sétákon szakavatott idegenvezetők mutatják az utat és mesélnek ismert és talán sosem hallott helyi legendákat és történeteket.
Az első séta a poncichterek nyomait keresve indult útnak szeptember 30-án délután – Taschner Tamás vezetésével. A városjárók megtudhatták, hogy már a kelták és a rómaiak is termeltek szőlőt ezen a tájon, hogy miért volt/van annyi muslica a belvárosban októberben. Természetesen a város védőszentjéről, Szent Mihályról is megemlékeztek a poncichter-negyedben. A gyorstalpalók pecsételőfüzetben gyűjthetik az egyes séták emlékeit, a Mézes Teaház jóvoltából pedig ezúttal még a babos pogácsát is megkóstolhatták. A május végi sétán a leghűségesebb „talpalók" ajándékot kapnak majd.

A következő „Soproni gyorstalpaló" október 28-án (vasárnap) délután 3-kor indul a Liszt Központ elől: akkor a kelták és a római nyomába eredhetünk „Olykor Ókor" címmel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző búcsút tartottak Ágfalván - fotók

Hagyományőrző búcsút tartottak Ágfalván - fotók
Legényfát állítottak, és eljárták a legénytáncot is. Tovább olvasom