Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Soproni, győri gyilkosságok: Előzetesben maradnak a gyanúsítottak

A győri városi bíróság meghosszabbította a soproni lőtéri, valamint a győri presszós gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását.


További három hónapig előzetesben maradnak a soproni kettős gyilkosság gyanúsítottjai

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2012. augusztus 20. napjáig meghosszabbította a soproni kettős gyilkosság három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A határozat indokolása szerint a nyomozás folyamatban van, a gyanúsítottak kihallgatása megtörtént. A gyanúsítotti vallomások tartalma és a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény jellege és indíttatása azonban további nyomozási cselekmények elvégzését teszik szükségessé.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén különösen összebeszéléssel, a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék a bizonyítási eljárást, így előzetes letartóztatásuk meghosszabbítása indokolt.

A határozat mindhárom gyanúsított vonatkozásában első fokon jogerőre emelkedett.

Előzetesben marad a győri „presszós gyilkosság" gyanúsítottja

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2012. augusztus 25. napjáig meghosszabbította a győri kettős gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Az előzetes letartóztatás meghosszabbításának indoka, hogy a folyamatban lévő nyomozási eljárás során ugyan sor került a gyanúsított és több tanú kihallgatására, de további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges. A bíróság megítélése szerint a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén változatlanul fennáll a tanúk befolyásolásának, bizonyítási eszközök megsemmisítésének, elrejtésének veszélye és ezáltal a bizonyítás megnehezítése, meghiúsítása, valamint a gyanúsított részéről az eljárás befolyásolásának veszélye, mint objektív veszély.

A határozat első fokon jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exhumáltak is a bűnügyi technikusok Sopronban - Fotók

Betöréses lopás, fegyveres rablás, gyilkosság helyszínévé váltak pénteken a Soproni… Tovább olvasom