Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Soproni ezüst a grazi kórusolimpián

Sopron - A Kórus Spontánusz elsőként jutott tovább a selejtezőből a grazi versenyen, ahol a nemes küzdelemből több mint harminc csapatot maguk mögé utasítva a képzeletbeli dobogó második fokáig jutottak.
Grazban rendezték meg az 5. Nemzetközi Kórusolimpiát (World Choir Games), ahol a világ országainak profi és amatőr kórusai mutathatták be és mérhették össze tudásukat. A 93 országból érkezett 441 csapat között a soproni Kórus Spontánusz is szerepelt.

Az énekkar a selejtezőkből elsőként került ki, majd a versenyen – ahol 34 csapattal kellett megmérkőzniük – saját kategóriájukban második helyezést értek el.

A hozzáértők elmondták, hogy bár a kórusolimpián rendkívül képzett hangokat, lenyűgöző dinamikákat és virtuóz darabokat hallhatott a közönség, a Kórus Spontánusznak a szólamok arányos együtt hangzásában, valamint a precíz, pontos éneklésben volt az előnye, így sikerült a versenyben számos profi énekkart is maguk mögé szorítani.

– Ez volt az első versenyünk, így határtalanul boldogok voltunk az eredmény hallatán – mondta el a Kisalföld megkeresésére Kocsis-Holper Zoltán karvezető. – Minden tekintetben ifjú a kórus, a tagok is fiatalok és mindössze hat esztendeje énekelünk együtt. A megmérettetés hasonlított a valódi olimpiákhoz, volt felvonulás, megnyitó ünnepség, kiváló hangulat, előselejtezők, melyek mindegyikét – egyházzenei és vegyes kamarakórusok kategóriákban indultunk – megnyertük.

A Kórus Spontánusz első versenyén sikeresen szerepelt Grazban.
A Kórus Spontánusz első versenyén sikeresen szerepelt Grazban.

Az egyházzenei előadásunkkal ötödik helyezést és ezüstdiplomát érdemeltünk ki, a másik kategóriában másodikok lettünk és aranydiplomát kaptunk. A tíznapos verseny felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára.

Olvasóink írták

 • 3. Fidelissimás 2008. július 22. 19:08
  „Szép volt csajok-srácok.

  Gratula a teljesítményért!

  lám-lám miből lesz a cserebogár.”
 • 2. Fájófej 2008. július 22. 15:19
  „Gratulálok, igazán szép eredmény!”
 • 1. Németh Miklós 2008. július 22. 13:36
  „Szívből gratulálunk Zolinak, az ő érdeme, hogy itt tart a kórus! Született tehetség, reméljük Sopron képes őt megtartani. KATALIN és Miklós”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi-új igazgató a peresztegi iskola élén

Pereszteg - Koloszárné Varga Elvirát választották öt évre a Peresztegi Általános Iskola… Tovább olvasom