Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Soproni Balett alakulhat

Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész, a soproni színház tánctagozatának vezetője magyar népmeséből koreografált táncjátékot. Februárban castingot tartanak, s remélik, a nyáron bejelenthetik a Soproni Balett megalakulását.

– Színháztörténelmet ír a Petőfi Színház tánctagozata: a színpadon még sosem fordult elő, hogy magyar népmeséből koreografált táncjátékot mutattak volna be Sopronban – nyilatkozta Demcsák Ottó, a tánctagozat vezetője. – A szép Cerceruska című, egyfelvonásos mesejáték kísérőzenéjét a Neo Folk együttes játssza.

A szép Cerceruska: A gyermekbérletes mesetáncjáték próbáinak egy jelenete. Fotók: Magasi Dávid
A szép Cerceruska: A gyermekbérletes mesetáncjáték próbáinak egy jelenete. Fotók: Magasi Dávid


A tánctagozat bővítésére castingot tartanak jövő februárban: Demcsák Ottó reméli, nyáron bejelentheti a Sopron Balett megalakulását.

– A muzsika stílszerű, magyar népzenén alapuló, világzenei ihletettségű lesz. Azt szokták mondani, a magyar népnek nincsenek nagy filozófusai, csak költői és gyönyörű meséi. Ugyanakkor ezek a mesék komoly filozófiai és metafizikai tartalmat közölnek.

Mivel vallom, a gyerekeket kell a legkomolyabban venni, elsősorban rájuk, érzékeny lelkükre szeretnénk hatni, a szépérzéküket és a képzelőerejüket felkelteni. Átadni azt az üzenetet, hogy a jó igenis legyőzi a rosszat, a gonoszt. Gyermekbérletben kerül színre a táncjáték a jövő héten, de bízunk benne, hogy a felnőtteknek is élményt nyújt, s igazi családi programmal kedveskedhetünk.

Demcsák Ottó
Demcsák Ottó


Demcsák Ottó hozzátette, januárban mutatják be a Csillagok szárnyán című táncfantáziát a felnőtt bérletesek számára.

A tánctagozat bővítésére castingot tartanak jövő februárban: reméli, nyáron bejelentheti a Sopron Balett megalakulását.

Nagy ívű produkcióra is készülnek, a Végtelen Európa címűre, a fertőrákosi Barlangszínház megnyitója alkalmára, erre több európai állam- és kormányfőt is várnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan csatlakoztak szeretetakciónkhoz - fotók

Van, aki pénzzel, van aki süteményekkel, élelmiszerrel vagy éppen játékok felajánlásával segít,… Tovább olvasom