Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Sopronban eladó a forradalom alatt inkább fürdőző báró palotája

Vagy névrokonáé. Ami tény, Sopron szívében, a Fő tértől karnyújtásnyira, eladásra kínálnak egy műemlék házat.
Sopron szívében, a Fő tértől karnyújtásnyira, eladásra kínálnak egy műemlék házat, 3 szinten összesen 620 m2 lakóterülettel és 160 m2 saját kerttel. És ami biztos, az 1848–49-es szabadságharc alatt egy bizonyos Metzger báró bizony inkább a pancsolást választotta, mintsem a harcot...

Mátray Gábor, az MTA egykori tagja naplójának augusztus 15-i bejegyzése árulkodik a higiéniára igen csak kényes báró tetteiről:

Bizonyos Metzger báró Budán beszélé, hogy a legközelebbi hetekben Füreden volt és a fürdőt használta. Múlt napokban azonban Besze János országgyűlési követ parancsára öregnek, ifjúnak, sőt a fürdővendégeknek is el kellett menni a népfelkeléshez, de az említett báró, ki szintén kényszerítve volt résztvenni, Fehérvár előtt megszökött tőlük.

Kép: Google maps

Hogy az egyezés milyen mértékű, azt fenntartjuk a történelem iránt fogékony olvasók számára. A 139 milliós, eladó ingatlan kapcsán azonban vannak konkrétumok.

“Az épület homlokzata és tetőszerkezete például teljes felújításra szorul, a benne található lakásokkal együtt.
Az első emelet 3 különböző lakrészből áll. Itt összesen 6 szobát alakítottak ki. A hátsó része ennek a szintnek össze van kötve mindkét oldalon egy függőkerttel, ami egész délután napsütött. A második emeleten 2 lakrészt találunk és a padlásfeljárót. A tetőrész kihasználatlan, további bővítésre alkalmas."

És a hab a tortán, hogy bár a ház a belváros kellős közepén található, a kapualj mögött egy udvarrész virít, tele zöld növényekkel. Ennél jobb hír így, a tavasz közeledtével már nem is lehetne!

9 fotó az eladó, műemléki épületről az ingatlanbazar.hu oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szél győzte le a hófogókat a 85-ös mellett Agyagosszergény és Fertőendréd között - videó

Szél győzte le a hófogókat a 85-ös mellett Agyagosszergény és Fertőendréd között - videó
Alaposan megtépázta a főút melletti hófogókat a szél. Tovább olvasom