Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Sopronban bezárják az energiaszigetet

Az Édász Rt. január elsejével megszünteti soproni ügyfélszolgálati irodáját. Ezzel a lépéssel a cég gyakorlatilag kivonul a városból, s csak az úgynevezett mobil szerelők maradnak.
A Sopron Plazaban másfél évvel ezelőtt nyílt meg az Édász ügyfélszolgálati irodája. Akkor, amikor felszámolták a Höflányi utcai kirendeltséget, ahol egy épületben voltak a szerelőkkel. A műszakiak az Ipar körútra, a lakossági ügyfélszolgálat pedig a város másik végébe, a Plazaba került.

Egy ideig telefonon is el lehetett érni őket, de már jó ideje nem fogadhatnak hívásokat. Akinek valamilyen problémája volt, akár a számlákkal, vagy bekötésekkel kapcsolatban, az Édász kék telefonszámán érdeklődhetett, vagy személyesen az irodában. Január elsejétől azonban csak telefonálni lehet.

Százezer fogyasztót érint

Sopronban és környékén – egészen Lövőig – közel százezer fogyasztót érint a változás. Abban az esetben, ha telefonon nem sikerül elintézni egy-egy problémás ügyet, akkor marad a vonat vagy az utóbusz, és irány Győr.

A soproni ügyfélszolgálati irodában hatan dolgoznak. Sorsuk bizonytalan. Egyelőre nem ajánlottak számukra másik beosztást, így valószínűleg végkielégítéssel fejezik be édászos pályafutásukat.

– Az irodát valóban felszámoljuk az év végén. A fogyasztókkal való kapcsolattartást igyekszünk a nemzetközi gyakorlathoz igazítani. Ez azt jelenti, hogy nem személyekhez, hanem az intézményhez, illetve az egész rendszerhez kapcsolódhatnak. A Magyar Energiahivatal előírása szerint az ügyfél telefonon történő bejelentkezését követően 30 másodperc alatt kell regisztrálnunk. Abban az esetben, ha szolgáltatással kapcsolatos problémája van és megadja a település, illetve az utca nevét valamint a házszámot, akkor a számítógép egy hálózati térképet rendel hozzá és azonnal értesítjük a területi mobil szerelőt. Ennek a rendszernek megteremtettük az informatikai hátterét.

Az ügyvezető igazgató szerint Sopronban az ügyfelek, illetve a személyes megkeresések száma sem indokolja az iroda fenntartását.

Tulajdonosi döntés

– Nyáron hallottunk először az ügyfélszolgálati iroda tervezett megszüntetéséről. Azonnal felvettük a kapcsolatot az Édász Rt.-vel – tudtuk meg Kalmár István alpolgármestertől. – Ezt követően kétszer személyesen is tárgyaltunk velük, legutóbb november 3-án. Szerettük volna elérni, hogy ne zárják be az irodát, de a tulajdonos úgy döntött, csak a megyeszékhelyen működtetik tovább az energiaszigeteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Und Habsburg Ottót fogadta első díszpolgárává

Undon szombaton délelőtt díszpolgárrá avatták dr. Habsburg Ottót. A Páneurópai Unió elnöke… Tovább olvasom