Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Sopronban 15 cm hó hullott, Kapuvár környékén is szépen havazott - videó, csodás téli képek

Sopronban 15 cm hó hullott, Kapuvár környékén is szépen havazott - videó, csodás téli képekHó borítja Sopront - fotó: Magasi Dávid
Brennbergbányán esett a legtöbb hó, itt 19 cm-es a hóréteg. Hegyeshalomnál 6-8 km-es a kocsisor. Cikkünket folyamatosan frissítjük.
19.58 - Hófúvásokra figyelmeztet a OMSZ

Győr-Moson-Sopron megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki narancs, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Elsősorban Sopron térségében alakulhatnak ki hótorlaszok. Bővebb infók itt!

18.05 - Végre esett hó Halásziban! - írta Olvasónk.

Küldött remek képet is, íme:


17.12 - Pannonhalmán nem esett a hó

Egész nap a havazásról szólt megyénk nyugati részén, mindeközben Pannonhalmán reggeltől szépen sütött a Nap, hó nem esett.

 16.18 - Mérséklődik az extrém hideg

A hét második felében némileg mérséklődik az extrém hideg, de akkor is csak maximum 5 Celsius-fokig melegedhet a levegő, a minimumok továbbra is többfelé mínusz 10 fok körül alakulnak. Bővebb információk itt!

16.12 - Olvasónk fotója egy rábaközi mellékútról - óvatosan közlekedjenek!

 15.12 - Megégett holttestet találtak Vitnyéden

Részletek itt.

14.47 - Négy baleset történt öt km-en belül az M1-es autópályán Lébénynél, torlódás a hegyeshalmi határnál


A hegyeshalmi határ előtt jelenleg is nagy a torlódás, a kocsisor 6-8 km hosszan áll. Bővebben itt találnak információkat. A lébényi balesetekről itt olvashatnak.

 
Négyes baleset Lébénynél - fotók: Gömbi


13.36 - Hétfő délutántól eshet ismét hó

Előreláthatólag hétfő délutántól északkelet felől előbb északon, majd később a Dunántúlon nagyobb területen van esélye havazás kialakulásának - tájékoztatott az OMSZ. Addig nem valószínű hóesés.

 
Hó a Rábaközben - fotó: Tudósító12.48 - Tudósítónk felvételei

 
A galériát folyamatosan töltjük új fotókkal


12.19 - Csodás téli képek Sopronból munkatársunktól!

 
Sopronban 15 cm hó hullott - fotók: Magasi Dávid


11.27 - Friss és közel végleges hóadatok

"11 órás adatok szerint Sopronban a Kuruc dombon 15 cm, Brennbergbányán 19 cm, Himodon és Kapuvár környékén 10-10 cm hó hullott. Utóbbi két településen már elállt a hó. Ezeket az adatokat közel véglegesnek tekinthetjük, hamarosan mindenhol eláll a havazás megyénkben" - mondta Kiss Márton, az OMSZ soproni állomásának vezetője.

11.01 - Két baleset az M1-esen Lébénynél

Egy ember sérült meg - bővebb információk itt!

10.45 - Munkában a gépek Kapuváron

Kapuváron a Kapukom vasárnap reggel 6 óra óta 3 munkagéppel és 10 emberrel takarítja a havat a város útjain és járdáin.

 
Kapuvár, vasárnap délelőtt
Kapuvár, vasárnap délelőtt.10.32 - Hófúvás lehet Sopronban

Vasárnap a délutáni óráktól a Dunántúlon megerősödő (45-65 km/h) északnyugati szél a Dunántúl nyugati megyéiben jellemzően alacsony, de Sopron környékén akár már magasabb hótorlaszokat építhet a hétfő déli, délutáni órákig - figyelmeztet az OMSZ.
 
Hó borította fák.
Hó borította fák.10.20 - Sopron már 13 cm-es a hó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mérései szerint 10 órakor a hóréteg Sopronban elérte a 13 cm-t. Ugyanekkor Sopronhorpácson 11 cm-t mértek. Győr környékén csak helyenként van hólepel. A hőmérséklet Sopronban -7.5, Győrben -9.0  fok.  "A leghidegebb a megyében ma hajnalban Péren volt, -13.4 fok" - közölte Kiss Márton, az OMSZ soproni állomásának vezetője.

 
Téli életkép
Téli életkép


9.02 - Nyugaton gyengén havazhat

Vasárnap a nyugati tájakon hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, máshol viszont sok napsütésre van kilátás. Tovább folytatódik a nagyon hideg, fagyos idő - írja az Időkép.

8.53 - Újra torlódás Hegyeshalomnál

Az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél hatósági ellenőrzést végeznek, a kilépő oldalon emiatt kb. 2-3 km-es torlódás alakult ki.

8.49 - Óvatosan vezessenek

"Az ország középső és keleti részén csapadékmentes az idő, de a Dunántúl nyugati megyéiben továbbra is havazik.

A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és a mellékutak burkolata általában száraz, viszont Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megye egyes területein télies útviszonyokra számítsanak a közlekedők. A havazás kezdete óta folyamatos az érintett utak síkosság-mentesítése.

A látási viszonyok általában jók, csak a havazással érintett nyugati határszélen csökkent a látótávolság helyenként 100-300 méter alá" - írja az Útinform vasárnap reggel.

8.39 - Új hidegrekord

Mindeközben az is kiderült, hogy vasárnapra virradóra megdőlt az országos napi minimum hőmérsékleti rekord. Az új csúcs mínusz 28,1 Celsius-fok. Bővebb információkat itt olvashatnak!

8.35 - Elő a hólapátot Kapuváron

Kapuváron is havazik, tudósítónk szerint itt az ideje elővenni a hólapátot! Olvasónktól fotókat is kaptunk.

 
Elő a hólapátot - Kapuváron havazik január 8-án


8.19 - Munkában a hókotrók Sopronban

"Sopronban egész éjszaka havazott, de hajnalban már a Jereván lakótelepen is dolgozott egy hókotró. Bízunk benne, hogy a város forgalmasabb útjain is mielőbb eltakarításra kerül az éjszaka folyamán lehullott hó mennyiség" - írta Olvasónk, Láng Richárd, aki videót is készített.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó ütközött: lezárták az utat Sopron és Sopronkőhida között

Három autó ütközött: lezárták az utat Sopron és Sopronkőhida között
Összesen három autó érintett a balesetben. Tovább olvasom