Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Sopron segített Csongornak - fotók

Sikeres volt a Csongornak szánt adománygyűjtés, segélyalapot is létrehoznak a településen.
A Sopron Segít Közalapítvány és a Szent Benedek Idősek háza az idei évben is adománygyűjtést szervezett a Sopron által mentorált kárpátaljai Csongor település számára.

A szervezők köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki adományával hozzájárult a több mint 8 köbméter adomány összegyűjtéséhez, melyeket a hétvégén több járművel vitték el a faluba.
Sopron segítsége Csongornak


Az idei évben Sopronon kívül már 4 környékbeli település is meghirdette az akciót, és ott is sok-sok adomány jött össze: Fertőd, Hegykő, Sarród és Sopronhorpács.

A gyermekjátékok jó helyre kerültek a Csongori Óvodában, és annyi gyermekruha, pelenka és gyermekápolási kiegészítő gyűlt össze, hogy jut a nehéz helyzetben élő kisgyermeket nevelő családoknak és a jövőben születendő gyermekeknek kezdőcsomagot tud a település adni. A Közalapítvány jóvoltából 300.000 Ft is átadásra került, melyből a település vezetősége úgy döntött egy segélyalapot hoz létre, a cél, hogy ide mindig találjanak forrásokat, és lehetőség szerint a jobb körülmények között élő helyiek is támogassák az alapot.

Úgy döntöttek elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő özvegyek támogatása, ami a legfontosabb jelenleg, sajnos sok család él ebben az élethelyzetben Csongoron - közölte Barcza Attila, a Sopron Segít Közalapítvány elnöke és Filep Márk a Szent Benedek Idősek Háza szervezője.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal bécsiek erdeje

Fiatal bécsiek erdeje
Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben az elmúlt 32 évben több ezer fát ültettek a minden… Tovább olvasom