Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Sopron nagy lehetősége

Európa kulturális fővárosában járt Sopron háromtagú küldöttsége, amely során kiderült: a város nem esélytelen.
Sopron
Négy napot töltött Írország, azon belül is Cork városának tanulmányozásával Sopron két alpolgármestere, Hruby József és Kalmár
István, valamint Tama István, a Magyar Turizmus Rt. regionális igazgatóságának vezetője, Sopron pályázatának koordinátora is. A küldöttség a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma felkérésére képviselte városunkat Európa jelenlegi kulturális fővárosában. Az alpolgármesterek útját a város, Tama Istvánét a munkahelye fizette.
A meghívás mind a tizenegy, kulturális fővárosi címre pályázó magyar városba eljutott, azonban csak az egri és a soproni küldöttség tette tiszteletét a 190 ezer lakosú ír városban.

– Corkban havonta mutatnak be egy-egy európai országot. Februárban hazánk kapta a lehetőséget, hogy kulturális kínálatainak sokaságával keltse fel az írek érdeklődését – kezdte élménybeszámolóját Kalmár István. Az alpolgármester örömmel számolt be arról, hogy a corki Látogató Központban megnyitott rendezvényen Sopron színvonalas kiadványaival és a várost bemutató angol nyelvű CD-ivel nagy népszerűségnek örvendett.

– Amellett, hogy városunkat népszerűsítettük, volt időnk körülnézni, hogyan készült fel Cork. Megállapítottuk, hogy vannak még hiányosságok – összegezte a látottakat Kalmár István. A há-

romfős soproni delegáció azzal is szembesült, hogy Corkban nagyon az elején vannak a munkálatoknak. A sétálóutcán például még javában zajlik a csatornaépítés.

– Valószínűleg a turistaszezon kezdetére tervezik a befejezést – vélekedik Kalmár István, aki kifejtette: tapasztalataik alapján Sopron néhány év alatt fel tudna készülni a feladatra. – Számtalan félelem megfogalmazódott Sopron pályázatával kapcsolatban. Sokan mondják, nincs esélye a nagyobb városokkal szemben. Most olyan példával szembesülhettünk, mely emberi léptékű, számunkra is felvállalható megoldásokkal felelt a kihívásra – jegyezte meg az alpolgármester. A küldöttség számtalan olyan ír szakemberrel tárgyalt, akik segítségünkre lehetnek, amennyiben bebizonyosodik, Sopronnak érdemes volt pályáznia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis jut rá pénz idén?

Az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak szükségük lenne panorámaröntgenre, azonban nem telik rá. Tovább olvasom