Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopron Kultúrájáért díjas - Kótai Mónika

A város közgyűlése Sopron Kultúrájáért díjat adományozott a legutóbbi hűség napján Kótai Mónikának, a Sopron Anno honlap szerkesztőjének.
A kedvtelésből indított internetes oldal az ország egyik leglátogatottabb virtuális múzeumává vált.

A Sopron Kultúrájáért díjat a város kulturális vagy művészeti életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó magánszemély kaphatja.

A képviselő-testület döntése értelmében most Kótai Mónikát illette az elismerés, aki 2011-ben pusztán kedvtelésből hozta létre a Sopron Anno Facebook-oldalt.

Bejegyzései rövid idő alatt olyan népszerűségre tettek szert, hogy a látogatók és a szerkesztő által közzétett archív, az egykori soproni életet bemutató anyagok már nem voltak kezelhetők a közösségi felületen. Hat év elteltével Wallon-Hárs Viktor webmesterrel közösen a sopronanno.hu oldalt hozták létre, amelyen már rendszerezhető és szinte végtelen mennyiségű helytörténeti dokumentum, fénykép, videó kaphat helyet.

– A díj rendkívüli módon meglepett. Én tényleg szeretetből csinálom az oldalt, meg sem fordult a fejemben, hogy ez elismerésre érdemes. Sőt, sokáig az sem volt világos számomra, hogy a honlap ennyire ismert és közkedvelt. Persze ez semmit sem von le az örömömből, sőt...! – árulta el a Kisalföldnek Kótai Mónika.

Kótai Mónika értékes várostörténeti honlapjával érdemelte ki a rangos elismerést. Fotó: Magasi

Évekig ezrek olvasták bejegyzéseit a város múltjáról, anélkül, hogy tudták volna, ki szerkeszti az oldalt. Pedig az olvasók közössége és a szerkesztő igazi várostörténeti lelőhellyé varázsolták a weblapot. Az oldal a városon túl is hírnevet szerzett magának, s az ország egyik leglátogatottabb virtuális múzeumává vált.

– A családunk igazi többgenerációs lokálpatrióta emberekből állt, s gyerekkoromban főleg édesapám tartotta fontosnak a nagy soproni sétákat, ismertetőket. Ebből ered és táplálkozik bennem is ez a Sopron- és múltszeretet – mondta Kótai Mónika, aki „civilben" angoltanár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszázmillió forintos fejlesztések - Víztoronyból kalandvárat építenek Fertődön, csillagvizsgálóval

Hétszázmillió forintos fejlesztések - Víztoronyból kalandvárat építenek Fertődön, csillagvizsgálóval
Gyermekeknek kalandvár és szabadidőközpont létrehozása, kerékpárút-építés, iparterületi cégekhez… Tovább olvasom