Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Sopron jegyző nélkül

A májusi közgyűlés után csütörtök délután rendkívüli ülésen járult hozzá Sopron képviselő-testülete dr. Koltai Miklósné jegyző más munkakörbe helyezéséhez. A jegyzői állást megpályáztatják.
illusztráció
Koltai Miklósné dr. távollétében, de hozzájárulásával nyílt ülésen tárgyalta a jegyzőkérdést tegnap délután a testület. A közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen a hivatalos verziót ismertették. Az előterjesztésből kiderült: „mindkét fél érdekében felmerült okokból" folytattak tárgyalásokat a jegyzővel.

Az egyeztetések eredményeként Koltai Miklósné dr. 2004. április 22-től kérte jogviszonyának megszüntetését. A megegyezés részeként, végzettségének megfelelő munkakörben, köztisztviselőként továbbra is a hivatalban dolgozik. A képviselők megkapták Koltai Miklósné dr. nyilatkozatát is, mely arra kérte őket, jegyzői munkaköre közös megegyezéssel történő átalakításához adják hozzájárulásukat.
Ezt a testület titkos szavazáson meg is tette, így tegnaptól nincs jegyzője a soproni hivatalnak. Az állásra pályázatot írnak ki, az átmeneti időben pedig dr. Tölli Katalin látja el a feladatokat.

Bár az ülésen közös megegyezésről volt szó, nyílt titok a városházán, hogy a háttérben politikai döntés áll, amire áldozni is hajlandó volt a vezetés. – Mindkét fél számára a megegyezés irányába mutattak az igények – fogalmazott Kalmár István, amikor a Kisalföld erre rákérdezett. Hozzátette, mindenki számára ez a megoldás volt az ideális...
– Nyilvánvaló, hogy nem a jegyző kérte a felmentését – mondta el Havas András (Polgári Összefogás). – Arról van szó, ugyanúgy, mint korábban a kórház vezetésénél, hogy a városvezetés nem akar együtt dolgozni a jegyzővel. Márpedig ezen a poszton csak bizalmi alapon képzelhető el a munka.

– A kormányzó oldal felelőssége, hogy kivel dolgozik együtt – nyilatkozta Forrás Béla (Szövetség Sopronért Egyesület). – A háttéralkut nem ismerjük, az sem tetszik, hogy ez olyan gyorsan történt, de el kell fogadnunk, ha a városvezetés más jegyzővel akar dolgozni.
Koltai Miklósnét telefonon értük el az ülés után: – Közös megállapodás született, és én örülök, hogy a testület elfogadta a kérésemet. Nem akarom tovább ezt csinálni... – mondta el a volt jegyző. Hozzátette, 2004. április 22-től előnyugdíjba megy, addig közigazgatási szakmai főtanácsosként tevékenykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapat helyettesíti a polgármestert

Walter Dezső betegsége idején sem maradt irányítás nélkül Sopron – hangsúlyozza Kalmár István… Tovább olvasom