Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sopron a legkedveltebb belföldi úti cél?

Mintegy háromezer szavazattal Sopron vezeti a Vendégváró.hu által egy hete indított online szavazást, melynek célja megtudni, hogy hová utaznának legszívesebben, milyen belföldi úti célt választanának az emberek Magyarországon?

Eddig 13 ezren szavaztak hazánk 1800 településére, Pécs a második, míg Eger a harmadik helyen áll. A voksolás még két hétig tart, szavazni a www.vendegvaro.hu/hovautazna címen lehet.

A népszerű fürdőhely Hajdúszoboszló a negyedik, Siófok az ötödik helyen áll, mely a balatoni települések közül így a legnépszerűbb. Egy hét után a hatodiktól a tízedik helyig Hévíz, Balatonfüred, Szeged, Gyula és Zalakaros állnak. Az első ötven helyen többségében ismert nyaralóhelyek és turisztikai úti célok állnak. Meglepetésre Budapest a 19-dik helyen áll. További meglepetés, hogy a kevésbé ismert Őriszentpéter és Orfű bekerült az első ötvenbe. Az előbbi a 35-dik, míg az utóbbi a 45-dik helyen áll.

˝Engem meglepett a Balaton eredménye. Valójában az első háromba vártam, de azt nem hittem volna, hogy négy balatoni teleülés is benne lesz az első húszban˝ - adott hangot meglepetésének Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.

Még két hétig lehet szavazni a www.vendegvaro.hu/hovautazna internetcímen. A szavazáson Magyarország összes települése választható.

A szavazók három települést nevezhetnek meg, ahová a legszívesebben utaznának, végül az a település "győz", amely a legtöbb szavazatot kapja. A szervezők célja felhívni a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire.

˝Hová utazna szívesen Magyarországon?˝ részeredmények: 1. Sopron 2. Pécs 3. Eger 4. Hajdúszoboszló 5. Siófok 6. Hévíz 7. Balatonfüred 8. Szeged 9. Gyula 10.
Zalakaros 11.
Debrecen 12.
Visegrád 13.
Szilvásvárad 14.
Kőszeg 15.
Lillafüred (Miskolc) 16.
Egerszalók 17.
Keszthely 18.
Sárvár 19.
Budapest 20.

Olvasóink írták

 • 5. ödenbürger 2011. május 31. 14:29
  „jó ez a hír, viszont nagy része a természetnek és a megadott épületeknek, a soproni hangulatnak köszönhetöen. ami kivánni hagy maga után, azok a színvonalas rendezvények a városban, a korszerü ajánlatok, különleges gasztronómia, szervezett turista-túrák és város-felfedezö-útvonalak, egy jó bicikli-hálozat.... és ne felejtssük el, hogy sok magyar vendég azért jön el sopronba, és itt száll meg, mert innen könnyen lehet átmenni ausztria felé. hiszen innen mennek parndorfba és a fertö tóhoz biciklizni....vagy bécsbe... mert sopronban egy napra van program, utána már unatkoznak a vendégek. ezt egyre több embertöl lehet hallani.... úgyhogy van még tennivaló....böven....”
 • 4. Filtec 2011. május 30. 17:50
  „Re:#3
  ie9, plugin kell hozzá, de gondolom más böngészőn is fut. (google chrome-on nem fut nálam)

  Itt van egy raklappal:
  http://webkamera.lap.hu/”
 • 3. Filtec 2011. május 30. 17:48
  „http://www.citylive.hu/budapest-belvaros

  Így kéne kinéznie ennek is:

  http://www.sopron.hu/Sopron/portal/webcamera

  Ez is turistacsalogató lenne!”
 • 2. hejhaj 2011. május 30. 17:41
  „Valóban jó érzés, ezt a lehetőséget okosan ki lehet használni. A városképet (pl. takarítást) és a turisztikai kínálatot fokozatosan méltóvá kell tenni ehhez az előkelő helyezéshez. Illetve a külföld felé irányuló idegenforgalmi propagandában hasznosítani lehet magát az 1. helyezés tényét is.
  Íme egy ágazat, amelybe érdemes befektetni...Íme egy siker, próbáljuk megtartani ezt a helyezést valahogy közösen, a profik mellett a civilek, cívisek szélesebb rétegeit bevonva!”
 • 1. csery 2011. május 30. 15:59
  „Ilyenkor nagyon jó érzés soproninak lenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereknap Sopronban és Hegykőn - fotók

Gyermeknapot tartottak vasárnap Hegykőn és a Soproni Pékmúzeumban. Képriport. Tovább olvasom