Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Sopron-Tómalmon lopott széfet emelt ki a tóból egy fémvadász apa

Nem mindennapi fogása volt a soproni mágneshorgásznak, aki egy takaros kis széfet pecázott ki egy közeli tóból.
A soproni mágneshorgásznak egy takaros széfet pecázott ki egy közeli tóból. A dolog szépséghibája, hogy a zsákmányt a rendőrség lefoglalta. A kincsesláda ugyanis egy bűncselekményből származó széf, amely könnyen lehet, hogy most lebuktatja a rablókat - írta cikkében a Blikk.

A Blikk megszólaltatta mágneshorgászt, aki a lapnak elmondta, "A soproni Tómalom fürdőnél pecáztunk a lányaimmal, amikor egy szokatlanul nagy kapás akadt a mágnesünkre" Gyula, rendszeresen pecázik egy körülbelül 6-7 centis, 30 dekás mágnessel. A kütyünek 200 kilós teherbírása van, meg sem kottyant felszínre hozni a trezort.

A férfi azt is elmesélte, "profi rablók lehettek: a széf meg volt lékelve az egyik oldalán, és egy nagy rongy volt belenyomkodva. Valószínűleg erre azért volt szükség, hogy a tóig vezető úton ne csörögjön a benne hagyott doboz és némi aprópénz.

Gyula körülbelül egy éve fogott neki a mágnespecázásnak, amelyhez csupán az említett mágnes, egy erős sodort vagy fonott kötél, vödör – amibe a szemét kerül – és egy gumikesztyű szükséges. A mágnespecázás nem tiltott, nincs rá jogszabály, de minek is volna: a lelkes horgászok legfőbb célja, hogy óvják a természetet, kihalásszák a szemetet.

A történetről részleteket és fotókat a ide kattintva talál >>
 
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekszó a belvárosban: 2. Soproni Kórusünnep - fotók

Énekszó a belvárosban: 2. Soproni Kórusünnep - fotók
Másodszor rendezték meg Sopronban a kórusünnepet szombaton. Tovább olvasom