Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Sopon és Szombathely között Stadler-motorvonatok járhatnak

Eredményesen zárult a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. által motorvonatok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a vasúttársaság a Stadler ajánlatát elfogadta - közölte a GYSEV pénteken az MTI-vel.
A GYSEV tájékoztatása szerint az eredményt pénteken hivatalosan is kihirdették, a közbeszerzési törvénynek megfelelően 2012. április 9-ig szerződéskötési tilalmi időszak lép életbe.

A GYSEV Zrt. és a Stadler a szerződés aláírását követően kíván bővebb tájékoztatást adni a motorvonatok ügyében - írja közleményében a vasúttársaság.

A felhívás szerint a GYSEV a Sopron-Szombathely- Szentgotthárd vasútvonalon a vasúti közlekedés korszerűsítéséhez 4 darab regionális villamos motorvonat szállítása írt ki közbeszerzési tendert, a becsült érték 6 milliárd forint.

Olvasóink írták

 • 5. wily13 2012. április 02. 19:55
  „2.kurucka.Ha valamit nem Győr kap már minden bajotok van!”
 • 4. Pistike 2012. április 01. 17:58
  „2. kurucka

  A GYSEV az uniós támogatást a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon a vasúti közlekedés korszerűsítéséhez kapta, ami magába foglalja a vasúti pálya felújítását, a villamosítást, egy-egy aluljáró építését Sopronban és Szombathelyen, és 4 darab regionális villamos motorvonat vásárlását. Ezért ezek a motorvonatok x évig csak ezen a vonalon járhatnak.”
 • 3. Kuvasz 2012. április 01. 09:28
  „kurucka!

  Négy motorvonattal nem lehet két vonalat ellátni.
  A szombathelyi pálya jobb, gyorsabb, a győrire már ráférne egy felújítás, de a GySEV politikáját látva, előbb megfontoljákj a második vágány kiépítését, hiszen azt megelőzően felesleges lenne egy vágányba millirádokat beleölni, majd a kétvágányúsítás miatt esetleg veszendő menne egy része.”
 • 2. kurucka 2012. április 01. 00:36
  „Ja...hát persze...a Sopron-Győr vonalon meg semmi...bocsánat, de felújított ám így is úgy is millió éves kocsik...mért nem lehetett elosztani a két vonalon az új vonatokat?”
 • 1. józanparaszt 2012. március 31. 20:04
  „Hol is van "Sopon"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték az új soproni rendőrkapitányt

A Soproni Rendőrkapitányság csütörtöki állománygyűlésén dr. Takács Tibor ezredes, megyei… Tovább olvasom