Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 5°C | 17°C Még több cikk.

Sokan siratják a vízbe fúlt fiút

Sopron - ˝Igen, igen, anya, tudom, ne mondj semmit˝ – búcsúzott aggódó édesanyjától Tibor, aki múlt pénteken tragikus hirtelenséggel életét vesztette a burgenlandi Récény (Ritzing) tófürdőjében.

Szülei, osztályfőnöke, tanárai és osztálytársai siratják ifj. Töreki Tibort, a soproni Fáy-szakközépiskola alig több mint 17 évesen elhunyt diákját. A tragédiáról korábban beszámoltunk.

Társai – Hacsiné Farkas Ágota osztályfőnök vezetésével – a récényi tófürdőnél hétfőn virágokat helyeztek el, gyertyát gyújtottak, papírhajókat engedtek vízre.

– Azon a napon feleségem óvó szavaira Tibor így válaszolt: ˝igen, igen, anya, tudom, ne mondj semmit˝. Aztán órák múltán megtudtuk, nincs fiunk többé – mesélte elcsukló hangon az édesapa, Töreki Tibor. – Eredetileg úgy volt, a cinfalvai (Siegendorf) strandra mennek, aztán végül a récényi tavat választották. Igaz, oda is elengedtük volna, hiszen tudott úszni. A haláláért senki nem felelős, senkit nem hibáztatunk. Amikor más fiatal haláláról olvastunk, hallottunk, mindig összeszorult a torkunk. Most, hogy a saját gyermekünket veszítettük el, borzalmas érzés, nem kívánjuk senkinek. A récényi polgármesteri hivatal nagyon emberien járt el irányunkban a tragédia kapcsán. Köszönjük a récényi polgármester korrekt és együttérző hozzáállását, személyesen intézkedett fiam holttestével kapcsolatban.

A végzetes fürdő: A szülők szerint fiuk haláláért senki nem felelős, senkit nem hibáztatnak. Tibor tudott úszni, a tragédiára nincs magyarázat.
A végzetes fürdő: A szülők szerint fiuk haláláért senki nem felelős, senkit nem hibáztatnak. Tibor tudott úszni, a tragédiára nincs magyarázat.

– Tibor nagyon szerette társait és tanárait, megőrizte azt a plüss orrszarvút, amelyet Lang Annatanárnő ajándékozott neki pár évvel ezelőtt – folytatta könnyeivel küszködve az édesapa. – De a szívünk mélyén még mindig visszavárjuk a fiunkat: feleségem és két lányunk sem tudja felfogni, ez a jóravaló gyerek nincs többé. Határozott és céltudatos fiú volt: a jövőjét tervezte, az érettségi után a Nemzetvédelmi Egyetemen szeretett volna tovább tanulni.

Ma már csak a gyász a miénk, s a temetésére kell készülünk: végső útja
augusztus 18-án, kedden 10.30-kor lesz a Szent Mihály-temetőben – zárta megrendülten a családfő.
 

Töreki Tibor emlékére

Láttalak, Tibor, amikor Ilonamajorban lovagoltál! Elegáns voltál, ahogy egy díjlovaglóhoz illik – büszke tartással ültél Kamrunon, táncolt alattad a ló, de azt tette, amit Te akartál, hibátlanul, szép harmóniában ˝működtetek˝ együtt, esztétikai élmény volt látni benneteket! Mestered, Tomka Iván szerint istenáldotta tehetség voltál! Számomra az is felejthetetlen élmény marad, amikor elsős középiskolásként – osztálytársaid előtt – ember és ló szép kapcsolatáról beszéltél olyan meggyőzően, mint a szakemberek szoktak. A lovaglás neked a szabadság érzését ajándékozta, fegyelmezetté tett, tiszteletet ébresztett benned minden élő iránt – előadásodból derült ki mindez. Sudár, sportos alakod, csínyre kész huncutságod révén népszerű voltál a Fáyban, szerettek osztálytársaid, kedveltek tanáraid. Eredményeid alapján szép sportkarrier várt Rád... De péntektől, Tibor, minden más idősíkra került: sorsodon a jövendő helyett a múlt vette át a hatalmat. Döbbenten olvastam a hírt: ˝A sport volt a mindene a tóba fulladt fiúnak.˝ Tibor! És ez a fiú Te voltál! Gyűlölöm a tavat, amely elnyelt, mert nem adott vissza az életnek – és ezért kell most végső búcsút vennem, vennünk Tőled! Osztálytársaid, tanáraid, a Fáy közössége és a magam nevében köszönök el Tőled, büszke vagyok arra, hogy taníthattalak! Biztos vagyok benne, hogy Kamrun, kedvenc lovad nyugtalanul viselkedik, leszegi, aztán magasra emeli fejét... rosszat sejt. Te mondtad – a lovak sok mindent megéreznek... Téged keres, Téged vár... sajnos, már ő is hiába. Isten Veled, Tibor!
Szeretettel: Lang Anna tanárnő


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Op-art a divat?

Sopron - Sopronban, a Csengery utca felújított szakaszán látható ez az aknafedél, amelyre… Tovább olvasom