Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Sínen a teherautó - Hajszálon múlt a tragédia a lövői vasúti átjáróban

Sínen a teherautó - Hajszálon múlt a tragédia a lövői vasúti átjáróbanA mozdonyvezető ennyit látott: a teherautó nem fért át az átjáró túloldalára. Centiken múlt, hogy nem sodorta el a vonat.
A lámpa zöld jelzésére váró kamionos lélekjelenlétén múlt, hogy kedden délután nem lett súlyos baleset a lövői vasúti átjáróban.
Röjtökmuzsaj felől ért a lövői sorompóhoz az a teherautó kedden délután, aminek 61 éves sofőrje úgy hajtott át a síneken, hogy nem lehetett biztos benne, a túloldalon át is fér a járműve.

Nem is fért, mivel előtte állt még egy kamion, az egy hete beüzemelt közlekedési lámpa – amire egy éve vártak a lövőiek – pedig pirosat mutatott. S míg a teherautó sofőrje arra várt, hogy majd csak zöld lesz a főútvonal lámpája, ehelyett a sorompó váltott pirosra és a lövői állomásról elindult a vonat...

Pillanatok alatt játszódott le a történet, aminek főszereplője az a kamionos lett, aki a teherautó előtt állt. Ő vette észre azonnal a közeledő veszélyt és jelzett az előtte állónak, hogy menjen előrébb és ő is így tett. Így átjutott az átjárón a Rába teher is, de a teherjármű végét még akkor is elsodorhatta volna a vonat. A kanyarból kibukkanó mozdonyvezető is így látta, meghúzta a vészféket, de negyven méterrel a sorompó után tudott csak a szerelvény megállni. Másodperceken és centimétereken múlt a tragédia...

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett, hivatalosan közlekedési baleset sem történt. A Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya mégis büntetőeljárást indított a teherautó vezetője ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt. Kovács Miklós osztályvezető az eset kapcsán kiemelte: a sofőröknek kiemelten figyelniük kell a megváltozott forgalmi rendre. Ne rutinból vezessenek!


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koldulva a szerelmet

Koldulva a szerelmet
Koldulva a szerelmet, szolgálva a tudományt - Margaret Mahler csodálatos élete címmel jelenik meg… Tovább olvasom