Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Simonyiról adtak ki bélyeget

Charles Simonyi és Major Miklós sosem felejtették el szüleik szülőföldjét, mi több, jelentős összegekkel támogatták Egyházasfalut.

Megjelentek az egyházasfalui gyökerekkel rendelkező űrturista Charles Simonyi és a tudós Major Miklós arcképével ellátott bélyegek. Az önkormányzat ötszáz forintért kínálja a gyűjtőknek, a befolyt összeg az iskolát gazdagítja.

Egyenként ezer darab személyes bélyeget rendelt meg az egyházasfalui önkormányzat a magyar postától. Az egyiken az űrben járt Charles Simonyi, a másikon pedig a világon második legjelentősebb fülilleszték gyártója, Major Miklós szerepel. Mindkét milliárdos, üzletember és tudós ezer szállal kötődik a településhez.

– A érdeklődők ötszáz forintos áron vásárolhatják meg a bélyegeket – tudtuk meg Eső János polgármestertől, aki mellesleg Charles Simonyi unokatestvére. – Eredetileg úgy terveztük, hogy a bélyegeket az önkormányzat levelezéséhez használjuk, de időközben úgy döntöttünk, a befolyt összeget jótékony célra fordítjuk. Így az iskola alapítványát támogatjuk a kezdeményezéssel. A megszállott gyűjtők számára néhány bélyeget lepecsételünk. Több ívet viszont nem rendelünk, úgy gondoljuk, akkor tovább csökkenne a bélyegek eszmei értéke.

Major Miklósról kétféle, Charles Simonyiról pedig egyfajta bélyeg jelent meg. Úgy tudjuk, Simonyi, aki ötödik űrturistaként járt a nemzetközi űrállomáson, képeslapon is szerepelhet. Jelenleg az előkészítés zajlik és ki kell még választani a látványtervek közül azt, amely nyomtatásban is megjelenhet.

P. Horváth László

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb kiránduló érkezik

Egy hónap múlva véget ér a tanítási év, az iskolai kirándulócsoportok ilyenkor útra kelnek. Sopronba főként Pécsről, Szegedről, Debrecenből, Nyíregyházáról, valamint Budapestről jönnek diákok. A belföldi tanulók mellett a nyár közepén szlovák, ausztrál, tajvani diákok érkeznek. Az ausztriai vendégek viszont évek óta elmaradnak. Tovább olvasom