Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Sikeres a Benedek-kar Sopronban

Sikeres a Benedek-kar SopronbanSopronban több gyakorlóóvoda is fogadja az óvodapedagógus-hallgatókat.
Az Oktatási Hivatal adatai szerint a 2018-as felsőoktatási rangsorban a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán zajló óvodapedagógus-képzés az ország második legjobbja szakterületén.
– Ezzel az eredménnyel sikerült megőriznünk második helyezésünket a 14, óvodapedagógus-képzést folytató felsőoktatási intézmény között. A rangsor összeállításánál az első helyen jelentkezők, illetve a felvettek száma, a felvételi ponthatár, a jelentkezők nyelvtudása, az oktatók tudományos fokozata is szerepet játszott.

Büszkék vagyunk, hogy csak az ELTE előzött meg bennünket, így vidékiképzőhelyek tekintetében az elsők vagyunk – nyilatkozta az országos sikerről dr. Varga László, a Benedek-kar dékánja.
Anyáról gyermekre és unokára száll a gyakorlatorientált soproni képzőhely jó híre.

– Náluk az országos átlaghoz képest is magas a tanulmányi versenyért többletpontot szerzők és a külföldön részképzésben tanult-tanuló diákok aránya. Mivel a karra más megyékből jelentkezők számais nagy, beiskolázási körzetünk országosnak mondható. Az óvodapedagógusi szakon húsz oktató tanítja az alapképzésben részt vevő közel 500 hallgatót. – Köszönhető mindez annak, hogy a képzés gazdag múlttal, komoly tradíciókkal rendelkezik. Vannak olyan hallgatóink, akiknek a nagymamája is az intézmény padjait koptatta.

Anyáról gyermekre és unokára száll a gyakorlatorientált soproni képzőhely jó híre. Hallgatóink közel ötven külföldi felsőoktatási intézményben folytathatnak résztanulmányokat. A nálunk zajló angolnyelv-oktatás az óvodában, a gyógytestnevelés és a képzőművészet-kézműves specializáció,  a német nemzetiségi óvodapedagógusi képzés unikális jellegű – tette hozzá a dékán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kópházai adventi ablaknyitogató - fotó

Kópházai adventi ablaknyitogató - fotó
Tovább olvasom