Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Sikerdíjakról üléseztek hajnalig

Sopron - Bártfai Beatrix és Futó Barnabás, a soproni önkormányzat jogi képviselői tartottak beszámolót a város peres és büntetőügyeinek állásáról a kora hajnalba nyúló csütörtöki közgyűlésen. Eldőlt az is, ki kap kitüntetést a hűség napján.
Minden eddiginél későbbre húzódott, hajnali fél háromkor végződött a csütörtöki közgyűlés. Éjfél körül a képviselők megszavazták, hogy tovább folytatódjon az ülés. A Raabersport Kft. hitelfelvétele kapcsán Kóczán Zoltán Déry Márta könyvvizsgálót idézte, melyből kiderült, a város számára magas kockázatot jelent a kezesség. Ifj. dr. Arszin Miklós feltette a kérdést: milyen a kft. likviditási helyzete? Havas András válaszában elmondta, a város számára hátrányos szerződést nem írnak alá. A képviselők megszavazták a 85 millió forintos hitel készfizető kezességét.

A közgyűlés elutasította, hogy az Árpád utcai egykori élelmiszerbolt épületét 160 millió forintért megvásárolják. A fertőrákosi Barlangszínház rekonstrukciójáról szóló sürgősségi előterjesztés következett. Kuslits Tibor főépítész elmondta, a cél az egész barlang európai színvonalra fejlesztése, tematikus park kialakítása színvonalas kiszolgálóépületekkel. A szavazásnál a képviselők 24 igennel támogatták a fejlesztési elképzeléseket.

Ezután Bártfai Beatrix és Futó Barnabás ügyvédek részletesen beszámoltak a város peres és büntetőügyikről. Bártfai Beatrix – képviselői érdeklődésre – beszámolt a sikerdíjak mértékéről is. Kiderült, a kisebb ügyeknél – győzelem esetén – a per tárgyának négy százaléka illeti a jogi képviselőt. A „nagyobb falatnak" minősülő mélygarázs és a Fészek-apartmanház tárgyában azonban más megállapodás született.

Ezekért az ügyvédi iroda havonta egymillió forintot kap (tehát január óta eddig összesen tízmilliót). A mélygarázs tárgyában ezenfelül sikerdíjként a 3,8 milliárd forintra vetített összérték 1,2 százalékát is megkapja (45,6 millió forint), de ennek felét pervesztés esetén, illetve akkor is, ha az eljárást megszüntetik vagy egyoldalúan eláll a város a pertől. Az apartmanház esetében az ügyvédnő elmondta, a sikerdíj itt a 400 millió forintra vetített érték nyolc százaléka (32 millió forint), ennek egy része pervesztés, eljárás megszüntetése és az elállás esetén is jár. A napirend tárgyalása közben Kalmár István (MSZP) felhívta a figyelmet, hogy az ügyészség immár minden ügyben elutasította a panaszt. Futó Barnabás úgy reagált, erről ő nem kapott hivatalos tájékoztatást.

Kitüntetettek
Sopron város díszpolgára lesz dr. Ádám Antal, Pro Urbe Sopron díjat Michael Töltl, Civitas Fidelissima díjat Koch Péter és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium – Líceum kap. További kitüntetettek: dr. Poór Lívia, Princzes Róbertné, dr. Kovács József László, Butor Józsefné, Székely Csaba, Jäckel Gusztáv, Kárász Tibor, Meszlényi Vilmos, Szalai Tamás, Katona Sándor, Bindes Ferenc, Perkovátz Tamás Lajos és Szuchentrunk Mihály.

Olvasóink írták

 • 10. joco 2007. december 05. 09:52
  „Ikw: hát illene elolvasni az ilyen témákban megjelent cikkeket,illene az önkormányzati "titkositási" akciojárol ismeretekkel rendelkezni. De hát csak meg kéne kérdezni az MDF.-s képviselöt, hogy hát miért olyan kiváncsi és mit akarnak elöle és elölünk eltitkolni.Hát tényleg "mokás" P. tomika dijazása, ő a nagy zöld a városért és magárét tevö "gráll"lovag.”
 • 9. bee 2007. december 04. 14:15
  „Ön alkalmazna olyan ügyvédet a saját bukszája terhére aki sikertelenségi díjat is felszámol Igen Tisztelt Polgármester Úr? Nem kellett volna pusztán SIKERdíjjal motiválni?”
 • 8. lkw 2007. december 04. 12:09
  „ön kit szeretne kitüntetni?
  akár bele is illene egy rtl klubbos roppant igényes és érdekfeszítő szavazásba, mint ahogy a mai világban ez most móódi.
  mókás hogy 17 névből kiválasztottak egyet, akiről elmondtak mindent. csak azt nem értem, akkor miért nem törtek erre a címre, ha ennyire foglalkoztatja önöket????

  mókás helyzet
  sikerdíjak:
  szeretnék már valami konkrétumot is erről. mindenki szajkózza, hogy sikerdíj így- úgy... de semmit nem írnak. és kiváncsi vagyok, hogy ki kinek volt az iskolatársa. ilyen jól ismerik a vezetőket?? akkor, hogyhogy nem önök kapnak pénzt? de persze tudom, nagy úr a gőg!”
 • 7. FREDDY/S 2007. december 03. 14:23
  „volt aki 250e forintot kapott havonta tanácsadásért, mely sikeréről még a régészek nyomokat sem találtak, avagy... nyugtával dicsérjük a napot, nemde...”
 • 6. joco 2007. december 02. 18:03
  „Amit perkovátz tamás lajos tett? Hát pld. . csakis Sopronért és a zöldek kedvére szorakoztatóhelye elött jo nagy darab " Utat szerzett" meg magának és társainak. A Deák -tér esetében- mivel ott több szorakozohely létesitése is felmerült, egyböl- félve az esetleges konkurenciától- egyből, bösz "zöld" és soproni lett.Hát tényleg P.t. lajoska egy "nagyobb kitüntetést " érdemelne, melyet csak egy mélto emberke- ovi- adhatja át. A sikerdijak, hát ennyit megérdemelnek mint egykori iskola és játszotársak a hatalmon lévöktöl. Hajrá, csak igy tovább az mszp.-.nek a sok ballépése ellenére is mig ti igy fogtok "uralkodni" biztos esélyük van a következő válaztáskor.”
 • 5. bee 2007. december 02. 11:24
  „amit perkovátz tamás lajos Sopronért tett, az valóban elismerésre méltó. ehelyütt emlékeznék meg a deák tér kapcsán tapasztalt élhetetlenségéről (mint egyetlen említésre érdemes közéleti cselekedetéről) ... Nem kellene köztársasági tiszti keresztre is nyomban felterjeszteni, Szeretve Tisztelt Polgármester Úr?”
 • 4. bee 2007. december 02. 09:03
  „propagandaanyag is van, közélet címmel jelenik meg, de hívhatnák Simon-Fodor mosolyalbumnak is. talán joggal feltételezem: az sem filléres muri. és februárban mintha kaptam volna egy walter-gate névre keresztelt fehér füzetkét is. az én pénzemet ilyen szarokra ne költse Tisztelt Polgármester Úr, mert néhány keresetlen szóval együtt vissza találom küldeni..”
 • 3. titáti 2007. december 02. 06:49
  „Kedves t!

  Ez a cikk csak az ügyvédeknek fizetett díjról szól. Hol van még a perköltség? Az mennyi?”
 • 2. t 2007. december 01. 12:14
  „kedves idiota!

  még jó, hogy csak hirtelen számolt!! a cikkban leírtak alapján legrosszabb esetben: 87,6 millió forint. Persze ez sem kevés. rendben van. viszont arra nagyon kiváncsi lennék, honnan vette a másik 200 milliós összeget??? propaganda anyag?? perköltség 14 millió forint, ha figyelmesen olvasta a cikkeket...
  ez az összeg elég ,messze van a 300 milliótól!
  "...jutalmat akarnak osztani maguknak" - kérdezem ki kinek és mit?
  lehet h én vagyok alulinformált de szerintem ez teljes lehetetlen. A kitümtetés pedig nem jutalom, pláne úgy hogy nem képviselők kapják, hanem közszereplők.

  érdeklődve várom válaszát”
 • 1. idiota 2007. december 01. 11:09
  „Tisztelt adofizető Polgárok!

  A cikket olvasva, mély felháborodással tőlt el, hogy az általunk megválasztott városvezetés büntetlenül igy herdálhatja, nehezen befizetett forintjainkat.
  Csak hirtelen számolva: Ügyvédekre, igy vesztesen, közel 100 millio.

  Ehhez jönnek még a perköltségek, és a propaganda anyagok kőltségei.
  300 milliot, ugy elherdáltak, mint a sicc!

  Karácsonyra ennek fejében, még jutalmat akarnak osztani maguknak!
  Nem a kisembernek, Maguknak!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az ötödik adventi vásár

Sopron - Színes programokkal, forralt borral és népművészeti vásárral kezdetét vette a december… Tovább olvasom