Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Schéner-kiállítással és a Szalóki Ágival felálló Besh o droM fellépésével nyitották a Tízforrást

A hétvégén útjára bocsátották a Fertő-part legjelentősebb multikulturális eseményét, a Tízforrás fesztivált.
A hegykői Tornácos Ház galériájában Schéner Mihály Kossuth-díjas festőművész tárlatának megnyitóján Szigethi István polgármester emlékeztetett arra, hogy dr. Jakab Zsolt jegyző főszervezésében immár tizenöt éves múltra tekinthet vissza a helyieknek, illetve a környező települések lakóinak, nem utolsósorban a Hegykőre és a Fertő-tájra érkező vendégek számára megrendezett kulturális-szórakoztató programsorozat.
Galéria kép

A nyitó nap estéjén a világot bejárt Besh o droM és az ugyancsak az Egyesült Államoktól Japánig már számos vendégszereplésen fellépett Szalóki Ági nagy sikerű koncertjét láthatta-hallhatta a közönség.

Ma, vasárnap este a Tízforrás fesztivál Dés László - Nagy utazás című estjével folytatódik a hegykői Szabadtéri színpadon 19.30-kor.
Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A sokféle zenei tehetséggel és kimeríthetetlen invenciókkal rendelkező Kossuth díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Dalait, slágereit nap, mint nap játsszák a rádiók, musicaljei bemutatásuk óta műsoron vannak itthon és külföldön, egyedi szaxofon-hangját nemcsak a jazz-rajongók, hanem a pop és rockzene kedvelői is évtizedek óta hallgatják és szeretik. Dés a művészet legkülönbözőbb területein hozott létre maradandót, zeneszerzőként és előadóként egyaránt.

Hosszas várakozás után született meg ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő: lesznek filmzenékből slágerré vált szerzemények, régi és új zenei gyöngyszemek. Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként Tóth Verát köszönthetjük, akivel az est főszereplője korábban jazzprodukciókban is dolgozott együtt, s akinek tehetségéről, muzikalitásáról és remek hangjáról az évek során sokszor meggyőződhetett.

Közreműködik:
Dés László – ének, zongora, saxofon
Tóth Vera – ének
Horváth Kornél – ütőhangszerek
Erdélyi Péter – billentyűs hangszerek
Sipeki Zoltán – gitár
Gyenge Lajos – dob
Nádasi Veronika – vokál
Péter Barbara – vokál

A Tízforrás fesztivál további programjairól itt olvashat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyen magának 1400-as években épült házat Sopronban! Még milliárdok sem kellenek hozzá!

Vegyen magának 1400-as években épült házat Sopronban! Még milliárdok sem kellenek hozzá!
A 497 négyzetméteres, történelmi múlttal rendelkező épület ugyanis mindössze 179 millió forint. Tovább olvasom