Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Sarród-Pomogy: vita kerékpárút miatt

Egy kerékpárút miatt folynak a viták a magyar Sarród és a burgenlandi Pomogy között. A sarródi önkormányzat úgy döntött, hogy a meglévő kerékpárút mellett létesítenek egy új utat a Fertő tó körül.

A pomogyi önkormányzat ellenzi a tervet, mert a túristák elmaradásától tartanak. Pomogy (Pamhagen) és Mosonbánfalu (Apetlon) között a Fertő tavi B10-es kerékpárút egyenesen a magyar határhoz vezet és épp itt tervezné a sarródi önkormányzat az új kerékpárút hozzákapcsolását - írja a burgenland.orf.at.

A magyar oldalon lévő kerékpárút közelebb lenne a tóhoz és közvetlenül a nemzeti park mellett haladna. Túri Lajos, Sarród polgármestere csalódott, hisz kezdetben egy közös EU-pályázat által szerették volna felújítani a régi utat. Az együttműködés nem jött létre, most egy új ut készülne Mosonbánfalu támogatásával.

A sarródiak egy nemzetközi EU-projekt által tervezik létrehozni az új kerékpár utat és Apetlonnál akarják összekötni a burgenlandi kerékpárút hálózattal. Hogy az út június végéig elkészül-e, kérdéses, hisz Apetlon önkormányzata eléggé visszatartóan reagált a tervre - számolt be a portál.

Olvasóink írták

 • 11. nagygeza.5 2012. március 25. 18:46
  „erőslátó,PUD, durva! Adjon Isten nektek egy komplett nem" Turis"testületet, Bizsival az élen. De a" Fertődi kutyaütők"től is szeretnének szabadulni a helyiek. Vihetitek őket , még fizetünk is !”
 • 10. manus-Fertő 2012. március 20. 00:12
  „sasszem1...solaris--,2 veréb szeretne lenni:-PPP
  1 ember 2névvel,egyforma helyesírási hibával:-PPPPP...ilyet a zsirinkov csinált legutolján.-PPP”
 • 9. Sasszem1 2012. március 19. 19:47
  „8. Solaris
  Úgy hallottam , hogy készül már a sarod.hu.. Ez nem lesz egy diadalmenet!! <moderálva - személyiségi jogi okokból>”
 • 8. Solaris 2012. március 19. 08:19
  „Bozsinak uj remény lehet probálkozni sarrod polgármesteri posztjáért mert már sem Széplaknak sem Fertődnek nem kellett....Most jöhet Sarrodlak! Csak az a fránya tej ki ne locsogjon....”
 • 7. erőslátó 2012. március 18. 20:09
  „6. PUD
  Mint a címből is kivehető: A sarródi önkormányzat úgy döntött!
  Amennyiben a megállapodás is megszületett volna, nyilván úgy írták volna, a sarródi, és pamhageni önkormányzat úgy döntöttek!!!
  Saját pénzén viszont csak a határ Magyar oldaláig csinálhatja meg, amit elkezdtek, mivel Ausztriától nem kaptak rá engedélyt.”
 • 6. PUD 2012. március 18. 19:13
  „5. erőslátó
  Akkor ezek szerint , kamu az egész vagy az önkormányzat saját pénzén építteti ?
  Az újságírók utána járhatnának!”
 • 5. erőslátó 2012. március 18. 11:13
  „Tisztelt! PUB.
  Az EU akkor adott volna pénzt a kerékpárútra, amennyiben csatolták volna a pályázathoz a Pamhagen Sarród közös útprogram megállapodását. Ahogy a megállapodás, úgy a pénz sem létezik.”
 • 4. durva 2012. március 18. 10:59
  „amióta Turi Lajos polgármester az ígéretek ugyan azok minden papíron, semmit sem tesz ! a súlyadót meg a többi adót betudják szedni de ezért nem tesznek semmit!!!! remélem a következő választásnál már nem kerül papírra a neve!! az utak rosszak néhol még kavicsos poros, télen sáros nyáron porzik, áááá semmire való banda”
 • 3. PUD 2012. március 18. 09:59
  „Fertőújlak temetőtől a határig már készül a kerékpárút, csak a fővállalkozó az alvállalkozókat elfelejti kifizetni pedig ez is EU-pénzből készül.”
 • 2. erőslátó 2012. március 18. 09:06
  „Turi Lajos elsőként a három településén tenné rendben az utakat, amiket akkor ígért meg mikor először benyalta magát polgármesternek!
  Mióta bekerült csak ígérgetett, hazudozott az utak, a járdák meg szétestek!
  Feltehető ezek már így is maradnak!!!”
 • 1. józanparaszt 2012. március 18. 07:55
  „talán pontosabban kellene fogalmazni: nem hiszem, hogy a sarródi önkormányzat a "Fertö-tó körül" szeretne utat építeni (de jó is lenne, ha ennyi lóvéja lenne!). fontosabb lenne inkább, ha a gyalázatos állapotban lévö jelenlegit átépítenék.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes kötelék – generációk egymásért

A generációk közötti kapcsolatok erősítését, a család fontosságát népszerűsíti az az áprilisi… Tovább olvasom