Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Sarkady Sándor Városi Versmondó Nap a GYIK-ban

Sarkady Sándor Városi Versmondó Nap a GYIK-banNegyedik alkalommal rendezték meg a GYIK Rendezvényházban a Sarkady Sándor Városi Versmondó Napot
Negyedik alkalommal rendezték meg a GYIK Rendezvényházban a Sarkady Sándor Városi Versmondó Napot.
Közel 80 soproni és Sopron környéki óvodás és kisiskolás jelentkezett a megmérettetésre. A versmondó nap tisztelgés volt  Sarkady Sándor költői pályája és egész életműve előtt.

A GYIK Rendezvényház 4 évvel ezelőtt – még a költő, Sarkady Sándor életében – indította útjára a Városi Versmondó Napot, melynek célja az író, költő, műfordító életművének, verseinek a népszerűsítése és a tehetséges gyerekek felfedezése.
 
Az idei versenyre közel 80 soproni és Sopron környéki óvodás és kisiskolás jelentkezett. A részvevőket ifj. Sarkady Sándor köszöntötte. Meghatódva idézte fel a költő emlékét, megemlítve, hogy édesapja versét ma már az ország összes óvodájában, iskolájában tanulják a gyermekek.
 
A versmondó napra 3 kategóriába jelentkezhettek a résztvevők: óvodás, kisiskolás (1-2-o.) és kisiskolás (3-4-o.) kategóriákba. Mindenkinek egy szabadon választott verset kellett előadnia, mely lehetett kortárs költő verse vagy Sarkady Sándor egyik költeménye.
 
A szervezők már a tavalyi találkozót is úgy népszerűsítették, hogy nem hirdettek helyezéseket, hanem mindenki egyforma jutalomban részesült. Azonban idén a kiemelkedő versmondók külön könyvjutalmat is átvehettek.

A kisiskolások 1-2 osztálya közül kiemelt jutalomban részesült:

Láng Virág Petra (Petőfi Iskola)
Szabó Léna (Tóth Antal Iskola)
Sipőcz Dóra (Petőfi Iskola)
Liska Laura (Szent Orsolya Iskola)
A 3-4. osztályosok közül:
Both Ábel (Szent Orsolya Iskola)
Seiner Gergely (Petőfi Iskola)
Grubits Flóra (Hunyadi Iskola)
Kocsis Réka (Petőfi Iskola)
 
A versenyre a Petőfi Sándor Általános Iskolából és a Tóth Antal iskolából érkezett a legtöbb tehetséges versmondó.
 
A zsűri elnöke: Jávorszky Edit pszichológus, a Benedek Elek Pedagógiai Kar ny. főiskolai docense hangsúlyozta, hogy a gyermekek versválasztása színes skálán mozgott, és többségében magas szinten sikerült előadni a kiválasztott műveket.

A legtehetségesebb gyerekek láttató erejű előadásokkal bizonyították, hogy van bennük igazi közlésvágy, fantázia és kellő technikai felkészültség a művek élményszintű tolmácsolásához.
 
A GYIK Rendezvényház hagyományt teremtett az ezer szállal is Sopronhoz kötődő, városi díszpolgár, Sarkady Sándor nevével fémjelzett Városi Versmondó Nappal.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfát kaptak a gyerekek

Életfát kaptak a gyerekek
Három éve egy vihar döntötte ki az Agg-hegyen azt az öreg fát, aminek hatalmas törzséből Kottrik… Tovább olvasom